Diferents regions de Catalunya canvien aquest dilluns, 8 de juny, a fase 2 del desconfinament. Per evitar la propagació del coronavirus, són diferents les mesures establertes en cada fase. Recordem tot seguit les principals novetats de la fase 2.

Principals novetats de la fase 2

A les regions sanitàries que passin a la fase 2 s’ha autoritzat, entre d’altres:

-La circulació dins la regió sanitària en grups de màxim 15 persones. –

Les persones de fins a 70 anys podran fer activitat física a qualsevol franja horària, a excepció de la compresa entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.

-Els establiments, els locals, els centres/parcs comercials i de prestació de serveis poden obrir al públic sempre que es redueixi al 40% l’aforament a cadascuna de les plantes i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.

-Reobren al públic els establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte les discoteques i bars d’oci nocturn, sempre que no superin el 40% de l’aforament. Dins del local, únicament es pot consumir assegut a taula i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s’admet l’autoservei a la barra per part del client.

-S’amplia l’aforament màxim en vetlles, enterraments i cremacions i llocs de culte. Es permeten els casaments amb condicions.

-L’obertura de piscines recreatives i de platges amb mesures de seguretat.

-L’obertura d’instal·lacions esportives i piscines per a ús esportiu. L’obertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un terç de l’aforament i amb condicions de seguretat i higiene.

-Es regulen els espectacles esportius, els espectacles a l’aire lliure i els teatres.

-Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de fer teletreball i prendre mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa