MónTerrassa
El president Macià va ser a la Font Vella l’any 1933

El record és per una fotografia que il•lustra l’arribada del President de la Generalitat de Catalunya, el molt honorable Francesc Macià a Terrassa amb l’objectiu d’inaugurar la nova emissora de Radio Club Terrassa. Aquesta fotografia, de Jaume Sala, es va publicar al Butlletí de Radio Club Terrassa corresponent al dia 1 de maig de 1933 (número 25 – any V). La data de la inauguració va ser concretament el diumenge 2 d’abril de 1933 i cal significar-la ja que suposava un canvi substancial per aquest mitjà de comunicació local, alhora que dotava a la nostra ciutat d’una emissora oficial de radiodifusió (just 5 anys desprès de la constitució de l’entitat Radio Club Terrassa).

L’anomenada l’emissora del Vallès en aquella època també era coneguda com a EAJ 25

L’anomenada l’emissora del Vallès en aquella època també era coneguda com a EAJ 25 i emetia en la ona 453 m. L’acte de la inauguració va començar a les 11 del matí amb una audició de sardanes interpretades per la Banda Municipal de Terrassa (foto de la dreta), dirigida pel gran mestre R. Serrat. El President Francesc Macià va arribar sobre la 1 del migdia, acompanyat per el seu secretari Sr. Alavedra, el Comandant Sr. Pérez Farràs, l’alcalde de Terrassa Sr. Samuel Morera, el Diputat a les Corts Sr. Palet i Barba a més d’altres autoritats. La Junta del Radio-Club, presidida per el Sr. Jacint Figueras, els va rebre a l’entrada de l’estudi del carrer de la Font Vella 62 pis (telèfon 1606) – avui hi ha les oficines del RACC , amb el mossèn Ramón Sanahuja del Sant Esperit amb d’altres representants d’entitats de la ciutat. Desprès de la visita a les instal•lacions i dels parlament el President Francesc Macià va sortir al balcó per dirigir- se als ciutadans que esperaven fora. Posteriorment es va servir un vermut i es va signar el Llibre d’Honor.

L’acte va finalitzar amb un banquet ofert pel consistori a l’Escola Municipal de Música

L’acte va finalitzar amb un banquet ofert pel consistori a l’Escola Municipal de Música. Com a colofó d’aquella jornada cal esmentar que a la tarda es va celebrar la final del campionat d’Espanya de Hockey entre l’Atlètic de Madrid i el Terrassa F.C. i que va guanyar per primera vegada l’equip de la nostra ciutat. Les darreres paraules del President del Radio-Club en el seu parlament van ser: “a vosaltres ciutadans de Terrassa fem ofrena de la nostra emissora, preneu-ne la bona voluntat”. Malauradament aquestes paraules no van servir perquè al final aquesta emissora es perdés per la nostra ciutat i alhora també es perdessin els arxius sonors que atresorava i què, que jo sàpiga, encara ningú a reclamat perquè tornin a la nostra ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa