La periodista Esther Vivas presentarà aquest dissabte, 14 de desembre, a les 12h, a la llibreria Syunsia, el seu nou llibre “Mama desobedient. Una mirada feminista a la maternitat”.

El llibre, que en pocs mesos ha arribat a les sis edicions, ha estat definit com una obra de referència sobre maternitat i feminisme.

“Ser mare no és una tasca fàcil. Vivim en una societat hostil a la maternitat. No és senzill quedar-se embarassada, tenir un part respectat, donar de mamar on i quan vulguis, compaginar la criança i el mercat de treball. Tothom creu que pot jutjar-te. Sembla que hem d’escollir entre una maternitat neoliberal supeditada al mercat o una maternitat patriarcal sacrificada. Però, on queda el nostre dret a viure l’experiència materna sense imposicions? Si considerem el principi feminista que el personal és polític, el repte consisteix a polititzar la maternitat en sentit emancipador. No es tracta d’idealitzar la maternitat, sinó de reconèixer el seu paper fonamental en la reproducció social, atorgar-li el valor que li correspon. Un cop les dones hem acabat amb la maternitat com a destí, toca poder decidir com volem viure-la”.

En aquest llibre, Esther Vivas parla de temes invisibles com la infertilitat, l’embaràs, la pèrdua gestacional, el part, la violència obstètrica, el puerperi, la lactància, el negoci del biberó. Ho fa a través de l’assaig, la literatura i la seva experiència personal. Una mirada feminista i desobedient a la maternitat.

Nou comentari