MónTerrassa
Preocupació per l’aparició d’escoles bressol clandestines a Terrassa
  • CA
Comissió informativa de Cicles de Vida
Comissió informativa de Cicles de Vida | A.T.

!--akiadsense-->

El govern té constància de l’aparició d’escoles bressol il·legals a Terrassa. El sorgiment d’espais particulars i privats reconvertits en zones per acollir infants han proliferat aquest final de curs a causa de la crisi sanitària acompanyada de la crisi econòmica i social en moltes famílies de la ciutat però també molts centres privats que no saben si tornaran a obrir el curs vinent.

“Ens han fet arribar pamflets de persones oferint espais privats per acollir infants. Espais reconvertits que no estan adequats ni compleixen els requisits legals i de seguretat”, ha confirmat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, a la pregunta realitzada des de Ciutadans sobre si es tenia coneixement d’aquest nou “negoci”. “Som conscients de l’aparició d’aquests xiringuitos per cuidar criatures, i el nostre compromís és ser molt rigorosos amb les inspeccions perquè això no pot ser”, ha subratllat.

La preinscripció de les escoles bressol públiques municipals d’enguany se situa en 395 sol·licituds, deixant prop de 190 places encara disponibles per aquells que hagin perdut els terminis d’inscripció o que encara estiguin debatent on deixaran el nen/a tornant de l’estiu. A les llars d’infants de la Generalitat (3 en total a Terrassa) hi ha una oferta de 145 places i s’han rebut 166 sol·licituds. Malgrat que els terminis s’han acabat, fins al 15 de setembre es poden fer preinscripcions.

Tant en un cas com en l’altra, la regidora afirma que s’ha produït “certa retenció de les famílies a matricular els seus fills“, ja que encara que sigui només a les municipals les que hagin quedat llocs vacants, a la Generalitat també ha patit una davallada d’inscripcions, “les llistes d’espera podien ser de més d’un centenar de persones quan ara només en són 21). L’escenari d’incertesa de com funcionaran i quan les escoles bressol ha fet que molts pares no tinguin clar què faran. Sobre la diferència en el nombre de sol·licituds entre les llars de la Generalitat i les de l’Ajuntament, Ciurana ha estat clara: “hi ha menys places i a més són més barates”.

Dificultats a les escoles privades

El regidor David Aguinaga (Cs) ha fet també èmfasi en les dificultats que s’estan trobant les llars d’infants, “es troben en una situació molt delicada pels requeriments i exigències sanitàries, i ens preocupa. És impossible tenir 5 o 10 nens per aula. O les escoles funcionen amb normalitat o moltes llars privades hauran de tancar”. Ciutadans ha recordat que prop de 1.000 famílies utilitzen aquest servei a Terrassa i que s’ha de buscar la manera d’ajudar els centres a reobrir.

La regidora d’Educació ha explicat que s’han mantingut contactes amb representants del sector i que s’està treballant per fer possible algun tipus d’ajut o rebaixa de la pressió fiscal perquè no hagin de tancar per culpa de la Covid-19. “Tenim pendent una segona reunió on aprofundirem a partir del qüestionari que se’ls ha fet arribar preguntant sobre la seva situació”, ha dit. Ciurana també ha posat sobre la taula que la Generalitat s’ha acordat, com a mesura excepcional, a pagar 400 euros per infant matriculat a les escoles privades, una subvenció de similar quantitat que podria veure’s complementada per la que habitualment realitza la Diputació de Barcelona. “Això se sumaria també al Pla de Rescat que s’està preparant des de l’Ajuntament per ajudar de la millor manera a aquestes empreses”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa