MónTerrassa
Els Premis Gaudí 2021 reconeixen el talent terrassenc en projectes cinematogràfics
  • CA
aaa

!--akiadsense-->

Terrassa ha estat molt present en la celebració de la gala d’entrega de la tretzena edició dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del cinema català, celebrada aquest diumenge a l’Auditori del Fòrum de Barcelona. La dissenyadora terrassenca Mercè Paloma ha aconseguit el seu cinquè premi Gaudí al millor vestuari per la seva feina a la pel·lícula «La vampira de Barcelona». Aquest llargmetratge, dirigit per Lluís Danés, s’ha convertit en un dels més premiats de la nit, aconseguint els guardons de millor pel·lícula, millor direcció artística, efectes visuals i maquillatge i perruqueria. Mercè Paloma suma així el cinquè premi Gaudí de la seva carrera professional després dels aconseguits pel seu treball a «Stella cadente», «Incerta Glòria», «Pa negre» i «El Fotógrafo de Mauthausen».

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l’ESCAC, situada a Terrassa, també ha tornat a ser protagonista d’aquesta edició dels Premis Gaudí. El guardó al millor curtmetratge ha estat per Jordi Boquet Claramunt i Tomàs Bayo per «Ni oblit ni perdó», un treball de final de grau produït per ESCAC Films. A més, el graduat de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, Lluís Rivera, ha aconseguit el seu cinquè Gaudí als millors efectes visuals, juntament amb Anna Aragonès i Aleix Torrecillas per la seva feina a «La vampira de Barcelona». D’altra banda, la pel·lícula «No Matarás», rodada en part a diverses localitzacions de Terrassa, s’ha endut el premi al millor protagonista masculí per la interpretació de l’actor Mario Casas.

Terrassa també ha estat molt present en aquesta tretzena edició dels Gaudí a través de l’anunci promocional dels premis d’aquest any rodat al Teatre Principal i protagonitzat per Francesc Orella i Elisabet Casanovas, professor i alumna en la ficció «Merlí», que es retroben en una sala de cinema després d’un any duríssim pel sector. Un espot que en pocs dies va aconseguir més de 100.000 reproduccions. Aquesta nova col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i l’Ajuntament de Terrassa, com a Ciutat UNESCO de Cinema i des de la marca Terrassa City of Film se suma a la celebració de la Festa d’Estiu del Cinema Català celebrada a Terrassa i els actes de nomenament dels Membres d’Honor de l’acadèmia i l’homenatge als cinemes centenaris que també s’han realitzat a la ciutat, reforçant així l’aposta de la ciutat pel sector audiovisual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa