MónTerrassa
El Premi Muncunill a la Innovació Honorífic recau en Vicent Guallart
  • CA

La sisena edició dels Premis Muncunill se celebrarà presencialment al juny. El Premi a la Innovació Honorífic recaurà enguany en l’arquitecte Vicent Guallart. Se celebraran al Teatre Principal, el dijous 2 de juny. Es tracta d’un certamen impulsat per l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu d’apropar la innovació a la ciutadania des de tots els seus àmbits i contribuir a enfortir el posicionament de Terrassa com a referent dins l’àmbit de la innovació.


Per la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, «és una enorme satisfacció poder anunciar la sisena edició d’uns premis que ja s’han convertit en tota una referència dins l’àmbit de la innovació, i que situen Terrassa com a ciutat referent i en la que treballem la innovació com a
autèntica base de progrés social i econòmic».

El regidor d’Innovació, Pep Forn, ha destacat que «a Terrassa treballem per aplicar la innovació i la creativitat en tots els àmbits i activitats, com un element transversal i de millora ja sigui empresarial, social o cultural. I amb aquests premis volem fer visible i acostar a la ciutadania la feina que any rere any desenvolupen empreses, entitats i persones que a través de la innovació i de la seva implementació en el nostre dia a dia, contribueixen a la millora de la societat i de la vida de les persones» .

Els premis Muncunill a la Innovació compten aquest any amb un total de cinc categories, que es mantenen respecte l’edició de l’any passat:

  1. Premi Muncunill a la Innovació Local a la persona, institució, empresa, projecte o associació de tot tipus, que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la ciutat de Terrassa i per a la societat en general.
  2. Premi Muncunill a la Innovació Empresarial d’àmbit Estatal a l’empresa que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat.
  3. Premi Muncunill a la Innovació Cultural d’àmbit Estatal a la persona, institució, empresa, projecte o associació de tot tipus, que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en el sector cultural.
  4. Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit Estatal a la persona, institució, empresa o associació que hagi desenvolupat tasques que constitueixin una aportació innovadora rellevant per a la societat en l’àmbit social.
  5. Premi Muncunill a la Innovació Honorífic a la persona que hagi desenvolupat una tasca innovadora de gran rellevància durant la seva carrera professional i que enguany recaurà en l’arquitecte Vicent Guallart. Durant la carrera professional, Guallart ha destacat pels seus plantejaments ecologistes i
    d’autosuficiència, en els què conviuen natura i tecnologies, i per la seva intensa i destacada trajectòria professional nacional i internacional. Format a les Universitats Politècniques de Valencia i Barcelona, Guallart va ser cofundador de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), un centre de referencia internacional que desenvolupa programes de Màsters acreditats per la UPC. Actualment dirigeix Valldaura Labs, on treballa en el desenvolupament d’edificis de fusta de km0.

El seu treball ha estat exposat 3 vegades a la Bienal de Venècia i ha guanyat nombrosos concursos internacionals, entre d’altres el promogut a la nova àrea de Xiong’an, a 100 km de la ciutat de Pequín. El seu projecte, «La ciutat autosuficient», defineix un nou estàndard per als edificis d’habitatges a l’era post-Covid i consisteix en quatre illes residencials on els habitants poden viure, treballar i descansar i, en època de crisi sanitària, energètica o alimentària, pot donar resposta adequada des de l’entorn de l’habitatge, mitjançant confinaments de diversos graus.

Cadascuna de les categories dels Premis Muncunill a la Innovació té el seu propi jurat d’experts i expertes designat anualment per l’Ajuntament de Terrassa. Cada jurat està format per cinc persones: una d’àmbit local, dues d’àmbit català i dues d’àmbit espanyol, exceptuant la categoria local format únicament per persones que desenvolupen la seva activitat professional a Terrassa. Cada membre del jurat proposa dues candidatures que tinguin màxima exemplaritat i reconeguda transcendència nacional i internacional. El guanyador surt de l’elecció dels cinc membres del jurat que integren cada categoria.

Per a l’avaluació de les propostes finalistes en cadascuna de les categories s’han tingut en compte els següents criteris:


Grau d’innovació (Disruptiva/Millora/Tecnològica).
Millora/Impacte de la qualitat de vida de la ciutadania.
Millora/Impacte al major nombre de ciutadans/es possibles.
Projecció Internacional.

Els membres del jurat no poden votar les candidatures presentades per ells mateixos. Pel que fa al Premi Muncunill a la Innovació Honorífic, el Comitè Organitzador determina anualment el guardó, tenint en compte aspectes com la trajectòria i prestigi professional de les persones nominades, la seva contribució com
a exemple d’innovació en el seu sector o el nivell de repercussió del seu treball a la societat, entre altres aspectes.

Més informació i inscripcions: https://www.terrassa.cat/premis-muncunill-a-la-innovacio

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa