MónTerrassa
Premi per a un conte sobre el canvi climàtic fet per estudiants de Terrassa
  • CA
Els protagonistes del conte de medi ambient de l'escola Lumen
Els protagonistes del conte de medi ambient de l’escola Lumen | Secretaria d’Universitats i Recerca – Generalitat de Catalunya

!--akiadsense-->

El TURBA Lab de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i els seus investigadors i investigadores han estat la font d’inspiració dels alumnes de 5è. de l’Escola Lumen de Terrassa per crear un conte sobre el canvi climàtic i els efectes que té. El relat, amb el títol La Laura i en Joan lluiten contra el canvi climàtic, ha guanyat el concurs Contes de Ciència, organitzat per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. El certamen proposava que els protagonistes del conte, la Laura i en Joan, fessin recerca sobre el tema que decidissin els alumnes.

Una mestra de l’escola terrassenca va proposar als infants que fessin un conte per participar en el concurs basant-se en el TURBA Lab. Un cop guanyat el concurs, la Generalitat va demanar al grup de recerca que fes la revisió del conte des del punt de vista científic i que hi posés noms d’investigadors i investigadores reals. L’obra, que presenta una història centrada en com el verd urbà ajuda a reduir els efectes del canvi climàtic a les ciutats, s’il·lustrarà i es publicarà en format digital i en paper. A més a més, a finals d’abril està previst que es faci una activitat de divulgació científica a l’escola amb investigadors.

Mar Satorras, una de les investigadores del TURBA Lab que ha participat en la revisió del conte, explica que la iniciativa casa molt bé amb la vocació del grup de posar el focus en la «ciència per a la societat i amb la societat» i de buscar que la ciència que fan sigui «coproduïda amb altres actors», tant en sessions de retorn dels resultats com fent-los partícips de tot el procés de recerca. Precisament, en aquesta mateixa línia, el grup planteja fer un taller a l’escola de Terrassa amb membres del TURBA Lab amb el propòsit d’apropar la ciència a les aules.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa