MónTerrassa
“Pots mirar sense jutjar?”, per veure amb altres ulls la salut mental

A partir d’aquest divendres 5 de novembre i durant tota una setmana, l’Hospital de Terrassa acollirà l’exposició fotogràfica “Pots mirar sense jutjar?”, de Beatriz Burgos i Roger Vergés, cedida pel Pla Antiestigma de Granollers (Vallès Oriental) i que va recorrent diferents espais de la ciutat.

Aquest projecte, té com a finalitat generar consciència social, estimular el pensament crític i afavorir una nova mirada allunyada d’estereotips sobre els problemes de salut mental.

La fotògrafa Beatriz Burgos ha retratat 9 persones que s’han ofert com a voluntàries per posar imatge a aquesta campanya. Des d’una mirada íntima, els ha proposat que mostrin l’estat emocional que més ha marcat els darrers anys de la seva vida. El resultat d’aquestes sessions fotogràfiques s’ha transformat, de la mà del dissenyador Roger Vergés, en un tòtem de 4 cares que mostrarà no només els retrats sinó també missatges com la dada de l’OMS que indica que 1 de cada 4 persones viu o viurà un problema de salut mental al llarg de la seva vida.

Coincidint amb la inauguració a l’Hospital, un grup d’usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de Terrassa (SRCT) organitzaran diferents dinàmiques per fer reflexionar a la gent sobre els estigmes, en el mateix hall del centre.

Granollers és un municipi en lluita contra l’estigma i és un dels primers municipis que ha aprovat un Pla Local Antiestigma (PLA)(link is external). El PLA es va redactar el 2017 amb la participació de diversos col·lectius de persones afectades, familiars i serveis assistencials de salut mental, la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i l’Ajuntament i el Ple municipal el va aprovar el 2018. L’elaboració del PLA va comptar amb l’assessorament d’Obertament, l’associació catalana per a la lluita contra l’estigma en salut mental.

EXPOSICIÓ “POTS MIRAR SENSE JUTJAR?

DIA: 05.11.2021                                                                                                                                                                                

LLOC: ENTRADA PRINCIPAL HOSPITAL DE TERRASSA

ACTIVITAT USUARIS DEL SRCT: d’11 a 12 h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa