MónTerrassa
Els portaveus municipals acorden donar suport a les sales de festa, ball i concerts
  • CA

En el ple d’aquest divendres, s’ha llegit un acord de la junta de portaveus de suport a les sales de festa, ball i concerts. La proposta del PSC ha tingut el suport de Tot per Terrassa, Cs i Junts.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS DE SUPORT A LES SALES DE FESTA, BALL I DE CONCERTS DE LA CIUTAT DE TERRASSA

Conscients que l’actual crisis del Covid-19 manté a un sector econòmic com ara el del oci nocturn i altres similars en un estat veritablement preocupant. Sabedors de la necessitat de reactivació immediata i quan les normes sanitàries ho permetin creiem que calen suports específics per aquest sector que podem qualificar també de industria cultural. La programació musical de la ciutat ha anat creixent de forma notable els darrers anys i l’aposta municipal en aquest sentit ha estat clara també alhora d’obrir noves vies i de compartir nous elements innovadors com pot ser La Casa de la Música. La Casa de la Música és una iniciativa pionera que es va començar a desenvolupar-se a Terrassa amb l’intent d’entre molts altres de sumar inèrcies i esforços entre la part pública i la privada per al foment de la música.

Han estat vàries les accions portades a terme en aquest sentit, recordem fins i tot un Festival de Hard-Rock programat en sales de renom del moment. Creiem que és moment de fer una mirada expansiva en aquesta direcció de la programació actual envers les sales de la ciutat que més han patit i pateixen els efectes de la pandèmia. Proposem reforçar o ampliar la programació municipal en aquests espais com a mesura d’ajut amb un pla de xoc que arribi clarament a la ciutadania basat en un Cicle de programació musical i escènica on el protagonisme sigui per la sala i l’artista, doncs pensem també en la oportunitat de potenciar monologuistes, mags, circ i altres disciplines en el marc de la interpretació de proximitat. La col·laboració entre les entitats com ara la CdM que hem posat d’exemple i referent ha de ser-ne la clau dinamitzadora. Contemplem també la possible ajuda per a aquelles sales que hagin d’adequar les seves instal·lacions per dur a terme les actuacions. Per tots aquests motius i altres que es puguin considerar proposem els següents:

ACORDS

1.- Ampliar la programació musical i artística de la ciutat a les sales de concert, ball i similars mitjançant un Cicle que reforci la presència de les mateixes a la nostra ciutat així com la dels nostres artistes.

2.- Crear una línia d’ajut per a la reconversió de determinades sales per a poder desenvolupar- hi la proposta.

3.- Comunicar aquests acords a les associacions d’hostaleria de la ciutat, a les associacions de veïns i veïnes, als sindicats, a les associacions patronals (CECOT, Foment…) i als òrgans de participació del comerç local, així com a altres ens del sector que es considerin oportuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa