MónTerrassa
Els porcs són els amos, no els gossos
  • CA

El lector de Món Terrassa, Albert (@albert_lr88), ha fet arribar una carta en què vol expressar el seu malestar per una situació que considera que s’ha tornat insostenible i que demana una actuació més ferma per part de l’administració:

“M’agradaria des d’aquest mitjà de comunicació queixar-me sobre com de porca i incívica és molta gent a l’hora de passejar el gossos. Cada matí porto els meus fills al col·legi caminant, i és com anar per un camp de mines. A part del carrers, el descampat que hi ha entre l’avinguda Bejar, entre els carrers Provença i Roig Ventura, allò ja és el súmmum, deixen els gossos solts amb el perill que és una zona amb molts nens. I a més no recullen la merda del seu gos! És vergonyós. I si els dius que recullin els excrements, a sobre et contesten malament. A on és la policia?

I el més greu és que tenen un pipican a 200 metres! Si us plau, demano als responsables polítics i als ciutadans, que reflexionin sobre com està quedant Terrassa. És fastigós tot plegat. I sap molt greu no poder portar als nens a l’escola d’una manera tranquil·la i sense mirar si trepitjaràs una merda o no… I des d’aquí vull deixar clar que els porcs són els amos, no els gossos”.

Excrements al carrer | Cedida

Les queixes per l’incivisme de molts propietaris de gossos són continuades. La darrera denuncia que Món Terrassa es va fer ressò va ser el passat 22 de març, quan la lectora Ana Rosa Ortega lamentava una situació semblant a l’explicada. En el seu cas, lamentava que “un dia normal de camí cap a la feina, dos quilòmetres esquivant merdes”. En el seu cas es referia en el recorregut que es troba des de la Zona Esportiva fins al barri de Les Arenes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bernat C. a març 31, 2022 | 14:09
    Bernat C. març 31, 2022 | 14:09
    Tal com a Terrassa passa Barcelona i suposo a d'altres poblacions catalanes. La nul·la educació cívica de molts catalans que no saben tenir ni gossos. I és més greu de lo sembla no saber tractar ni els irracionals.
    • Icona del comentari de: Albert a març 31, 2022 | 18:38
      Albert març 31, 2022 | 18:38
      Molts catalans? Seguro que són catalans? Et puc assegurar que la gran majoria no saben ni parlar català.
  2. Icona del comentari de: Francesc Sánchez Elvira a març 31, 2022 | 14:24
    Francesc Sánchez Elvira març 31, 2022 | 14:24
    El problema dels gossos és un greu problema que ens concern a tota la ciutadania. Els carrers i zones de Terrassa que s’esmenten a l’article no són els únics on els propuetaris de gossos tenen comportaments incívics. Els carrers propers al Mercat de la plaça Triomf: Transversal, Ample, Catalunya, Mestre Serrat i Pla de l’Ametllera ... son també zones on has d’anar sortejant deposicions de gossos. D’igual manera és habitual que les façanes de les vivendes dels veïns siguin el pipican de les mascotes d’aquests incívics. Com jo acostumo a dir-los “les façanes privades no són via pública”.Terrassa és una ciutat cada dia més bruta. L’Ajuntament mostra una insensibilitat total envers aquest tema, en què, a part de l’estètica, ens va la salut! Tip, molt tip d’aquesta deixadesa. Finalment, confirmo l’agressivitat dels amos dels gossos, quan els dius que compleixin amb els seus deures derivats de la tinença d’animals!
  3. Icona del comentari de: Pep Ventura a març 31, 2022 | 17:39
    Pep Ventura març 31, 2022 | 17:39
    A plorar a casa
  4. Icona del comentari de: Martí a març 31, 2022 | 23:05
    Martí març 31, 2022 | 23:05
    El titular del milió de dòlars. Per cert: Albert, si han nascut a Catalunya i se'n senten, són catalans. Si tu parles de persones immigrants de primera generació o de turistes, si us plau aclareix-ho, estaria bé conèixer els teus arguments. Posdata: Penso que l'incivisme anirà a més. En general. Només milloraria si l'educació fos de qualitat, si tornessin certs "antics valors", i si la majoria de les persones tinguessin una vida digna vivint en una societat agradable per a tothom, alguna cosa que, per cert, inclogués un cert "estat del benestar". I això tardarà molt però que molt a arribar. Suposant que arribi algun dia. Si depengués d'una revolució dels joves, de moment ens en podem oblidar. Ja s'han encarregat uns quants de tenir-los distretets, controladets i estabornidets. La merda de gos als carrers només és un símptoma, i una metàfora, de la merda de societat que hem creat entre tots: Aquells que ho han fet activament, i aquells que ho han fet o permès per passivitat. Jo hi he lluitat en contra tant com he pogut. És només un punt de vista, una opinió, com qualsevol altra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa