MónTerrassa
Seminari policial sobre l’atenció a víctimes de violència masclista
  • CA

Terrassa ha acollit aquest dimarts, 23 de novembre, el seminari “L’atenció Policial a les víctimes de violència de parella i estratègies per a reduir la victimització secundària”, organitzat per la Policia Municipal de Terrassa. El Cinema Catalunya s’ha omplert amb la presència d’una setantena de persones, la majoria provinents de cossos de seguretat d’arreu del país. El regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents.

Entre les ponències que s’han pogut seguir destaca la pronunciada pel catedràtic de Dret Penal de la Universitat Oberta de Catalunya, el Dr. Josep Maria Tamarit i Sumalla; la qual s’ha centrat en donar eines i mecanismes que haurien de servir per prevenir la “victimització secundària en el sistema penal“. Aquest terme és emprat per denominar aquelles situacions en què la víctima de violència masclista ha de fer front a les institucions socials, alhora d’interposar la denúncia, en judicis o en trobades amb assistents socials o policies per encarar la seva situació. També la ponència de la professora titular de victimologia de la Universitat de Barcelona, la Dra. Noemí Pereda, que ha centrat la seva intervenció en la prevenció de la victimització secundària en infants víctimes de la violència. En aquest sentit ha recalcat que “cal començar a veure els nens com a protagonistes i no elements secundàris en la victimització. Els nens i nenes són un grup d’edat amb molt contacte amb la violència però es notifiquen molt pocs casos”.

En aquest sentit, la jornada també ha comptat amb la participació d’una agent de la Unitat d’Atenció a la Víctima de la Policia Municipal de Terrassa i de la caporala del Grup d’Atenció a la Víctima de l’ABP de Terrassa de Mossos d’Esquadra, les quals han informat sobre estratègies per millorar la qualitat en l’atenció policial a les víctimes de violència de gènere. L’Intendent Major de la Policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores, ha estat l’encarregat de cloure l’acte​ destacant la importància de la informació i recordant que “tots els policies podem ser unitats d’atenció a la víctima amb la nostra proximitat amb la ciutadania”.

Seminari d’atenció policial a les víctimes de violència de gènere | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa