MónTerrassa
La Policia de Sabadell pateix un brot de Covid com el que afecta a la de Terrassa
  • CA

Brot de Covid-19 a les instal·lacions de la Policia Municipal de Sabadell, que es troba ara en una situació semblant a la que va patir Terrassa fa uns dies -i que continua. A la capital egarenca, els Mossos s’han posat a disposició per complementar els serveis que es puguin veure afectats per un contagi que ha obligat donar la baixa a 32 agents -18 casos positius i 18 contactes directes-. La situació afecta el 13,5% d’efectius del cos, format per 236 policies.

A sabadell va començar el 27 de gener amb dos casos, aquest diumenge arribaven als vuit i aquest dilluns ja són 12 els positius. L’Ajuntament ha iniciat un cribatge a tota la plantilla del cos, esperant tenir tots els resultats en 48 hores, i ha reorganitzat el servei, que es presta amb normalitat, segons asseguren.

Aquest diumenge els casos eren vuit, segons va denunciar el Sindicat de Policies Locals – Cos de Mossos d’Esquadra (SPL-CME), que demanava un cribatge a tota la plantilla i mesures de desinfecció “que no s’estan realitzant”. És el que ha anunciat dilluns el govern municipal: un cribatge massiu, desinfecció intensiva i a partir d’ara mascaretes FFP2 als agents. Mesures, juntament amb el rastreig de contactes, per contenir el brot. Millor dit els brots. ja que afecten a treballadors de dos torns diferents i sense relació entre ells, segons ha precisat el tinent d’alcaldessa de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez.

A hores d’ara hi ha 12 treballadors contagiats, tres persones a l’espera de resultat i 24 persones més confinades. Sobre els 12 positius, es tracta de “casos lleus” en tots els casos, segons la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González. En total, sumant aquests casos i altres no Covid, 52 agents de la Policia Municipal estan de baixa laboral en un cos d’uns 250 membres. Rodríguez assegura que el servei està garantit malgrat tot amb altres agents i que s’ha contactat amb els Mossos d’Esquadra per si calgués reforçar alguna franja. Rodríguez espera recuperar la normalitat en uns 10 dies.

Cribatge massiu

De moment s’han fet 25 proves PCR. 23 han tingut un negatiu com a resultat. L’Ajuntament tindrà els resultats en les properes 48 hores de tots els membres del cos de la Policia Municipal. Malgrat que la Policia Municipal comparteix instal·lacions amb altres treballadors municipals com Via Pública, Logística o Manteniment, no es faran proves a aquests departaments perquè “estan separats físicament i no tenen relació”, segons ha precisat el tinent d’alcaldessa Rodríguez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa