MónTerrassa
La Policia registra 55 intervencions a causa del fort vent
  • CA

El fort vent que ha afectat la ciutat durant el cap de setmana ha causat diverses incidències, que han originat intervencions de la Policia Municipal i d’altres cossos de seguretat. Dissabte a la nit, a les 22.45 h, l’alcalde de Terrassa va activar en alerta el Pla d’Emergència municipal, i el diumenge va presidir el Comitè d’Emergència Municipal, a la Sala de Govern de l’Ajuntament. Durant la reunió es van avaluar les incidències i els danys materials ocasionats pel fort vent durant la nit, que va registrar ràfegues de vent de 108 km/hora, es va fer balanç de les actuacions dels serveis municipals, i es van coordinar les hores posteriors. Finalment, avui dilluns, l’alcalde ha desactivat el Pla, ja que la situació ha tornat a la normalitat.

La majoria dels serveis realitzats durant el cap de setmana per part de la Policia Municipal, amb la col·laboració tant del Cos de Bombers de Terrassa com de diversos serveis municipals, han estat intervencions a l’espai públic per caiguda d’elements a la via pública, com tanques, vidres, fanals o arbres, contenidors moguts, arrebossat de façanes, caiguda de bastides d’obres, o caiguda de part de l’enllumenat nadalenc, etc.

El dissabte es van registrar 22 intervencions, entre les que destaquen: Sobre les 2.39h, es va rebre un avís per la caiguda d’un mur al carrer dels Desamparats, cantonada amb el de Sant Tomàs. A causa de la caiguda del mur, 4 vehicles va resultar afectats. El diumenge, agents de la Policia Municipal van contactar amb els propietaris dels vehicles i amb el servei de Gestió de l’Espai Públic per netejar la zona sense perill per a la ciutadania. Per la caiguda d’arbres a la via, dissabte, la Policia Municipal va registrar diverses intervencions, a: al carrer del Tren Baix; a l’avinguda de Béjar amb la carretera de Matadepera, que va caure sobre un vehicle; al carrer del Pare Llaurador, a l’alçada del carrer de Murillo, que Bombers acaba retirant i Egarvia fent el mateix amb els vehicles que podien resultar afectats; entre els carrers de l’Ancianitat i Voluntaris, que va afectar a 2 vehicles; al Parc de Sant Jordi; al carrer de Cavall Bernat, que es va haver de tallar el transit al carrer; o a l’avinguda de Béjar, amb un altre vehicle afectat.

Altres actuacions policials durant la nit de divendres i la matinada de dissabte van ser per la caiguda de bastides d’obres o despreniments de façanes, com al carrer d’Arquimedes, amb la carretera de Martorell; al carrer del Bages, a l’alçada del carrer de Menéndez i Pelayo; o al carrer de la Mare de Déu dels Àngels, que van caure peces de la façana d’un edifici; i al carrer de Pius XI, que es va rebre avís que una bastida havia caigut sobre 4 vehicles estacionats. A la plaça del Triomf, dissabte a les 22.10 h, hi va acudir una unitat de la Policia Municipal alertada per la caiguda de l’enllumenat nadalenc sobre un vehicle.

Els agents van comunicar-se amb l’empresa subministradora i amb la instal·ladora per solucionar la incidència. Per altra banda, al carrer de Nàpols, a l’alçada amb Sicília, també es van despenjar els llums de nadal, a causa de les fortes ràfegues de vent. Diumenge, per altra banda, es van registrar 33 intervencions a causa del fort vent, 5 per la caiguda de semàfors o bàculs; 3 per caigudes de vidres a la via pública; 2 actuacions per la caiguda de dos murs; 11 intervencions per la caiguda d’arbrat en diferents parts de la ciutat, 2 per la caiguda d’un contenidor de vidres i per un finestral; 2 per la caiguda de dos fanals, 3 per despreniments en façanes; 1 per una antena despenjada; 1 per dues tanques metàl·liques caigudes; i 3 actuacions policials per la caiguda a la via pública d’elements des de terrasses d’edificis. Pel que fa a les intervencions per la caiguda de semàfors o bàculs a causa de les ràfegues de vent, es va intervenir en la cruïlla d’Avinguda de Matadepera amb Pintor Vancells; a la carretera de Montcada, entre d’altres.

Durant el diumenge, també es van rebre avisos per la presència de vidres al carrer, pel trencament de finestres o balcons, suposadament, a la cruïlla del carrer de Ricardo Caro i Pau Marçal; o pel trencament d’una marquesina de transport públic, al carrer de Badalona, en aquestes intervencions es dona avís a Eco Equip, per netejar la zona. La caiguda d’arbres, al camí d’accés a Can Carbonell; al carrer Aurora; o al Parc de Sant Jordi, entre d’altres, van requerir la intervenció policial, tant per comissionar equips del Cos de Bombers, tallar el trànsit si era necessari, o per avisar als responsables de l’enllumenat o de serveis municipals. Diumenge, es va informar també de la caiguda d’un mur al carrer dels Jocs Olímpics que va requerir la intervenció de Bombers; o del perill de caure d’un cartell publicitari de grans dimensions, a l’avinguda de Santa Eulàlia, que Bombers va intervenir per assegurar.

També diumenge, agents de la Policia Municipal van informar de l’abalisament d’una zona del Raval de Montserrat per la caiguda de la tanca de protecció d’unes obres. Es va contactar amb els responsables de l’obra per a deixar la zona segura i sense perill de caiguda de més peces de la tanca. Al carrer de l’Ancianitat també es va requerir, per part de Policia Municipal, la presència del servei de Gestió de l’Espai Públic per la caiguda de tanques d’una obra sobre uns vehicles. D’entre les intervencions de diumenge, hi figura també la caiguda d’arrebossats de façanes o tendals a diversos punts de la ciutat, com a l’avinguda de Jaume I, al carrer de Pau Claris; al carrer Ample, al carrer de Prat de la Riba, o a l’edifici de l’Escola La Roda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa