La Policia Municipal farà enquestes per detectar i estudiar la polarització social a la ciutat

L’acció s’emmarca en el projecte Europeu BRIDGE d’impuls a la resiliència per reduir la polarització i l’extremisme creixent

Terrassa és una de les ciutats participants en el projecte europeu BRIDGE, que té com objectiu és crear consciència i capacitats entre els actors locals per reduir la vulnerabilitat individual i col·lectiva a l’hora de caure en extremismes provocats per la polarització social.

En aquest marc, la Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat de la Policia Municipal de Terrassa realitzarà aquesta setmana enquestes a diverses entitats i agents cívics o socials que tracten amb la ciutadania, i especialment amb la gent jove, per detectar i estudiar el fenomen de la polarització social a nivell local. En total, la Policia Municipal preveu realitzar 38 enquestes, amb prop de 50 preguntes, en les quals els enquestats valoraran la sensació de seguretat al barri, la tasca dels cossos de seguretat, les relacions entre les diverses comunitats, la percepció envers l’extremisme violent i la tasca de l’Ajuntament per construir ponts de diàleg i mecanismes de resiliència per millorar la cohesió social. Posteriorment, aquests resultats seran analitzats i es treballaran amb experts per donar a conèixer les conclusions i aportacions possibles davant els resultats que s’hagin obtingut. El projecte BRIDGE “Building resilience to reduce polarisation and growing extremism” (Impulsant la resiliència per reduir la polarització i l’extremisme creixent) va néixer amb l’objectiu d’elaborar instruments per avaluar el fenomen de la polarització social a nivell local i desenvolupar mesures de prevenció específiques. El projecte està finançat per la Comissió Europea a través del programa ISFP (Internal Security Fund Police) i el lidera el Fòrum Europeu de Seguretat Urbana (Efus), que coordina els diversos socis i els ofereix l’assessorament d’experts a nivell internacional sobre aquesta temàtica.

Les Entitats i ciutats que hi participen són el Consell departamental de la Val d’Oise (França), la Regione Umbria i Reggio Emilia (Itàlia), el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, la Fundación Real Instituto Elcano de Estudios Internacionales y Estratègicos, la Fondazione Mondinsieme, la Ufuq E.V. i BRAVVO-Bruxelles, així com els ajuntaments de Igoumenitsa (Grècia), Brussel·les (Bèlgica), Vaulx-en-Velin (França), Rotterdam (Holanda), Leuven (Bèlgica), Genk (Bèlgica), Düsseldorf i Suttgart (Alemanya) i Terrassa.

Nou comentari