x
La Masia d’Egara | MASIA D’EGARA

El ple municipal de Terrassa d’aquest febrer ha aprovat convertir la Masia Egara en un hotel rural, a banda dels serveis de restauració i festes que ja ofereix. Terrassa en Comú, la CUP i ERC-MES han votat en contra del document que facilita la construcció d‘un hotel de fins a 64 habitacions a l’actual masia, situada a la carretera de Rellinars. Aquesta masia típicament catalana està situada a 50 metres del km 3 de la carretera de Terrassa a Rellinars, damunt d’un turó envoltada de boscos de pins i de conreus. Ca n’Amat de la muntanya està documentada de l’any 1238 com a domini del monestir de Santa Cecília de Montserrat. La família que la regentava ja portava el nom de Amat de la Font.

L’apel·latiu de la muntanya apareix a la fi del segle XIX. La masia d’estructura rectangular amb planta baixa i dos pisos, té la coberta a dues vessants. La façana principal orientada a migdia, perpendicular al carener i de composició simètrica. A la planta baixa, a l’entrada al fons, hi ha l’escala d’accés al pis superior. A l’esquerra de l’entrada hi ha la cuina i llar de foc, actualment masoveria i a la dreta, el menjador i una llar de foc contemporanis.El portal és de mig punt adovellat. A la façana, hi ha un rellotge de sol rectangular coronat per un sol inclinat d’on surt l’agulla. Està situat a la dreta del balcó principal amb la inscripció «Si no fos Déu que se’n recorda, tu ni jo tindríem corda». La masia va hostatjar vàries personalitats destacades, com el bisbe de Barcelona Josep Morgades, o també va ser estança durant una temporada a l’octubre de 1900 de Mossèn Cinto Verdaguer.

Els reis d’Espanya a Ca n’Amat

L’any 1924, el mas va acollir la celebració d’un banquet en honor als reis d’Espanya, Alfons XIII i Victòria Eugènia de visita Terrassa. Els reis d’Espanya, l’any 1929, amb motiu de la seva visita a l’Exposició Internacional de Barcelona, i després de visitar les esglésies de Sant Pere, van fer de nou estada a Ca n’Amat de la Muntanya convidats pel comte d’Egara, Alfons Sala i Argemí. la info històrica ésmeva

L’any 1455 trobem com a pagès de remença a Johan Font i, el 1558 el propietari era Pere Joan Amat de la Font.

Comentaris

    Senyor X. Març 01, 2019 | 20:54
    Quan ha de venir gent de fora a de Terrassa a donar suport es símptoma de debilitat. Símptoma de no tenir res que oferir.

Nou comentari