MónTerrassa
La planta d’osmosi per millorar el gust de l’aigua està sobre la taula
  • CA

La nova empresa municipal d’aigua, Taigua, “funciona molt bé”, afirma l’alcalde Jordi Ballart. “Per sorpresa, perquè hi havia certs dubtes. Normalment, aquests processos de transició són complicats. Va haver-hi acords per a que el canvi es fes de manera tranquil·la. I ha funcionat. Hi ha contractes de serveis transistoris que quan s’acabin s’hauran de racionalitzar. S’ha constituït el consell d’adminsitració de Taigua i la voluntat es incorporar-hi l’Observatori de l’Aigua. Ho farem les properes setmanes. Repeteixo, hi podia haver dubtes però tot ha anat millor del que podiem esperar en un principi. I ara es tracta d’aprovar un pla estratègic per veure quines són les inversios que s’han de fer per millorar el servei”. Jordi Ballart s’ha referit a la posssbilitat de fer una planta d’osmosi per a que l’aigua tingui bon gust. “Hi ha dubtes sobre si cal o no. Perquè no tot el que es consumeix és per boca.”

L’alcalde reconeix que pot haver-hi ara mateix alguns dubtes entre els treballadors sobre la cadena de comandament. “El fet que tots estiguin al mateix edifici pot generar alguna confusió. Va haver-hi un acord sobre l’espai per compartir-lo entre Mina i Taigua. Però ja mirem noves ubicacions de l’empresa, que tingui un singularitat i que els treballadors vegin que correspon a un altre titular”.

La nova ubicació de Taigua resta per decidir, tot i que Ballart destaca que hi ha bons espais al barri de Segle XX. “Ens agradaria que fos quelcom emblemàtic i singular”.

Sobre els increments en la factura de l’aigua, rebla que respon a temes tècnis derivats de la transició de Mina a Taigua. En els següents rebuts es compensa al llarg de l’any.

La municipalització de l’aigua ha donat pas a pensar en fer el mateix amb els autobusos. “Es va fer un estudi per veure els diferents escenaris i hem demanat ampliar-lo. El volem tenir abans d’acabar l’any i llavors ja decidirem. És cert que tenim un pla d’estabilitat i que aixó ens condiciona. Tots els escenaris estan oberts però el govern ideològicament té la voluntat d’avançar cap a un procés de municipalització. Tinc clar que haurem de tocar de peus a terra i comprovar si l’Ajuntament té capacitat tècnica i estructura per afrontar un procés complex. No ens precipitarem. Si es fa serpa amb garanties d’èxit.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa