MónTerrassa
Pla Terrassa Ciutat Jugable al carrer

L’Ajuntament inicia els treballs del Pla Terrassa Ciutat Jugable. El document, enllestit els mesos vinents, permetrà planificar una ciutat més compatible amb el joc al carrer. I marcarà els criteris per a la planificació d’una ciutat amb espais públics més adequats per al joc i el lleure.

La regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez: «Terrassa necessita dotar-se d’una estratègia de ciutat per fomentar el joc al carrer, lliure i gratuït, en la línia de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i amb una mirada interseccional, garantint la inclusivitat i l’equitat. Si volem una societat lliure de discriminacions, comencem per crear espais de joc per a la infància sense sexisme, racisme, lgtbifòbia, capacitisme.”

Una part de la vida de la ciutat

«Volem una ciutat jugable, però això no vol dir només posar més gronxadors o pintar xarranques al terra, cosa que també cal i que ja estem fent. Una ciutat jugable és una ciutat que assumeix el joc com una part més de la vida de la ciutat i de les necessitats de la seva ciutadania».

Terrassa Ciutat Jugable constituirà un estudi diagnòstic de la situació dels espais de joc i de lleure infantil i adolescent de la ciutat, valorant la quantitat, distribució, inclusivitat i altres factors, i marcant les prioritats d’acció a partir d’ara.

Renovació de zones

L’Ajuntament ha dut a terme els darrers anys diverses actuacions. Des del 2019 s’ha renovat més d’una trentena de les 189 zones de joc infantil i adolescent de la ciutat, a més de crear quatre zones de cal·listènia i dues pistes esportives d’ús lliure, instal·lar taules de ping-pong i reubicar cistelles de bàsquet.

El març de 2021 es va dur a terme una actuació al carrer dels telers amb la participació de les entitats Va de Joc, Vet Aquí Que i Amics de les Arts i Joventuts
Musicals, pintant xarranques i altres jocs infantils al terra. Mig any després es va fer una actuació similar a Can Jofresa.

En el futur està previst seguir actuant sobre l’espai públic per garantir que a tota la ciutat hi hagi àrees de joc i esport i espais aptes per a activitats familiars o petits espectacles, en carrers, places i parcs més agradables, segurs i atractius per a la ciutadania, amb una inversió de prop d’un milió d’euros en el conjunt del mandat.

Més informació: www.terrassa.cat/ciutat-jugable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa