MónTerrassa
Pla Terrassa Ciutat Jugable al carrer
  • CA

L’Ajuntament inicia els treballs del Pla Terrassa Ciutat Jugable. El document, enllestit els mesos vinents, permetrà planificar una ciutat més compatible amb el joc al carrer. I marcarà els criteris per a la planificació d’una ciutat amb espais públics més adequats per al joc i el lleure.

La regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez: «Terrassa necessita dotar-se d’una estratègia de ciutat per fomentar el joc al carrer, lliure i gratuït, en la línia de l’Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i amb una mirada interseccional, garantint la inclusivitat i l’equitat. Si volem una societat lliure de discriminacions, comencem per crear espais de joc per a la infància sense sexisme, racisme, lgtbifòbia, capacitisme.”

Una part de la vida de la ciutat

«Volem una ciutat jugable, però això no vol dir només posar més gronxadors o pintar xarranques al terra, cosa que també cal i que ja estem fent. Una ciutat jugable és una ciutat que assumeix el joc com una part més de la vida de la ciutat i de les necessitats de la seva ciutadania».

Terrassa Ciutat Jugable constituirà un estudi diagnòstic de la situació dels espais de joc i de lleure infantil i adolescent de la ciutat, valorant la quantitat, distribució, inclusivitat i altres factors, i marcant les prioritats d’acció a partir d’ara.

Renovació de zones

L’Ajuntament ha dut a terme els darrers anys diverses actuacions. Des del 2019 s’ha renovat més d’una trentena de les 189 zones de joc infantil i adolescent de la ciutat, a més de crear quatre zones de cal·listènia i dues pistes esportives d’ús lliure, instal·lar taules de ping-pong i reubicar cistelles de bàsquet.

El març de 2021 es va dur a terme una actuació al carrer dels telers amb la participació de les entitats Va de Joc, Vet Aquí Que i Amics de les Arts i Joventuts
Musicals, pintant xarranques i altres jocs infantils al terra. Mig any després es va fer una actuació similar a Can Jofresa.

En el futur està previst seguir actuant sobre l’espai públic per garantir que a tota la ciutat hi hagi àrees de joc i esport i espais aptes per a activitats familiars o petits espectacles, en carrers, places i parcs més agradables, segurs i atractius per a la ciutadania, amb una inversió de prop d’un milió d’euros en el conjunt del mandat.

Més informació: www.terrassa.cat/ciutat-jugable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa