MónTerrassa
El Pla Integral de millora de la Policia Municipal preveu l’augment de la plantilla

L’Equip de Govern, des del passat mes de setembre, està treballant en el desenvolu- pament i posterior implementació del Pla de Millora integral del servei de Policia Mu- nicipal, pel present mandat. Els eixos en els que treballa aquest pla pivoten en temes com ampliar la plantilla d’agents ens els propers tres anys, així com la millora dels recursos tècnics i materials per als integrants del cos i la reforma de l’accés a la Pre- fectura i la Sala del 092, entre d’altres. El regidor de Via Pública, Protecció Civil, i Seguretat, Xavier F. Rivero, ja va anunciar en el Ple municipal del mes de desembre, celebrat la setmana passada, la creació de 10 places noves d’agent i 5 places per a cobrir jubilacions aquest 2021. Per al regidor, “la ciutat ha de poder comptar amb un Cos de Policia modern, resolutiu i adaptat als temps actuals, i per això s’ha de poder actualitzar, augmentar, i disposar dels recursos humans i materials que es mereixen”. Segons Rivero, “la pandèmia ha fet evident la importància de tenir un bon servei de seguretat a la ciutat, i en aquest sentit, el Pressupost 2021 ja contempla clares millores”.

La diagnosi realitzada al Cos de Policia Municipal va detectar mancances que calia solventar, i en aquest sentit, en el Pressupost municipal per a l’any 2021 s’ha previst una partida de 1.039.000 euros. Entre les accions previstes destaca la creació de noves places; la creació d’un lloc de tècnic de planificació i de recursos humans per a la Policia Municipal; les obres de millora de l’edifici de Policia i a la seu de la centraleta; així com la compra de 70 càmeres corporals per a la plantilla d’agents, principalment.

Plantilla del cos

Pel que fa a l’increment d’efectius, des de l’equip de Govern es vol treballar per a solucionar el dèficit històric d’agents de Policia Municipal de Terrassa, amb la creació, a més de les 15 previstes per aquest 2021, de 10 places d’agent per al 2022 i 10 més el 2023. A més, es contempla que en previsió de possibles jubilacions, es convoquin 11 places de promoció interna més, que cobririen 3 places de sotsinspector, 5 de sergent i 3 de caporal. Finalment, al llarg del 2021 es convocarà una plaça d’Intendent i una altra d’Inspector, que reforçarien l’estructura de comandament del cos.

Nou material, formació i digitalització

En els darrers mesos, amb l’objectiu de millorar els recursos disponibles i incorporar la digitalització en la tasca policial, s’ha dotat al cos de la Policia Municipal de Terrassa de tauletes digitals per facilitar als agents la realització d’informes i obtenció de dades a peu de carrer, així com també de dos etilòmetres evidencials portàtils que permeten realitzar les proves d’alcoholèmia sense necessitat de passar per la prefectura. A més, aquest mes de gener s’implementarà un nou programa informàtic de gestió policial que millora els processos interns i ofereix la optimització de recursos. Per altra banda, també està prevista l’arribada d’una furgoneta d’atestats que ampliarà el parc de vehicles policials; millores de dispositius i càmeres unipersonals per garantir la seguretat i la transparència en les actuacions dels agents. El Pla de millora també preveu la creació d’un programa de formació específic per la Policia, així com accions de comunicació encaminades al coneixement i reconeixement del cos per part de la ciutadania. Aquest programa contempla tant l’acollida dels nous agents que es vagin integrant al cos, com formacions específiques a les diverses unitats que el conformen. L’objectiu es centra en anar adaptant-se a les noves realitats i que es pugui donar una millor resposta a les necessitats de la plantilla en la seva tasca d’atenció i servei a la ciutat El projecte de remodelació de la Policia Municipal de Terrassa es remunta a l’any 2009, quan l’Ajuntament va sol·licitar al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya l’elaboració d’un pla director de la Policia Municipal per identificar possibles deficiències i mancances en la gestió del cos i millorar-ne la gestió. Aquest pla director es va presentar l’any 2010, però no es va posar en pràctica degut a la situació econòmica i les prioritats municipals d’aquell moment. L’any 2018 es va aprovar un nou pla director degudament actualitzat, que ha servit de base per realitzar el Pla integral de millora que s’està desenvolupant actualment. Per al regidor, “es tracta d’un projecte ambiciós, però també necessari, que situa el servei de policia i la seguretat ciutadana en un dels centres de l’acció d’aquest Govern Municipal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa