L’Ajuntament de Terrassa, a través de la Policia Municipal, ha activat el Pla Especial de Trànsit i Seguretat amb motiu de les festes de Nadal, operatiu des d’aquest mes de desembre i fins a l’11 de gener. L’objectiu és garantir la seguretat de les persones en els seus desplaçaments i activitats i controlar i regular el trànsit de vehicles i vianants, restringint la circulació a determinades zones. Aquestes festes suposen un gran augment de moviment de persones per les zones comercials de la ciutat, amb un increment de l’activitat comercial, l’ús de bancs i caixers automàtics, així com dels desplaçaments de vehicles i de vianants. Per tot això, la Policia Municipal elabora i aplica cada Nadal un pla específic, que comporta un augment dels efectius dedicats tant a la seguretat del trànsit com a la seguretat ciutadana a les principals zones comercials de la ciutat. Algunes de les mesures del Pla s’han posat en marxa inclús abans de l’època nadalenca, durant el mes de desembre, com ara els dies del pont de la Constitució. El pla durarà fins a l’11 de gener amb dos dispositius diferents: el Servei Especial de Trànsit i Seguretat, per als dies de major activitat comercial; i el Servei Ordinari, per a la resta de dies de la Campanya de Nadal.

El Pla de Servei Especial de Trànsit i Seguretat inclou una relació de mesures a desenvolupar a les àrees comercials de més afluència de públic, com són:

 Centre històric (illa de vianants i voltants, plaça Nova)

 Sant Pere Nord (zona rambla de Francesc Macià

 Ca n’Anglada

 Sant Pere (zona plaça del Triomf i del carrer Ample)

 La Maurina (av. d’Àngel Sallent i carrer de Núria)

 Altres (ctra. de Castellar, carrer de Colom, av. de Jacquard, av. del Vallès i Parc de la Llar)

Dispositius de seguretat

El pla vol fer efectiva i visual la presència d’agents de servei uniformat al carrer, augmentant la sensació de seguretat, garantint la seguretat de comerciants i compradors en els seus desplaçaments i activitats, vigilant i controlant les activitats dels comerços i donant seguretat a aquests, amb especial atenció als horaris més propers als tancaments. Aquesta presència es fa enguany més palesa atès el nombre més elevat d’agents destinats als Districtes.

Els horaris de prestació del servei policial del dispositiu coincidiran amb els de més moviment i concentració de persones i amb l’horari d’obertura i tancament dels comerços (de 9.30 a 13.30 h i de 17 a 21.30 h). Els agents faran tasques de control de trànsit i de seguretat ciutadana i prevenció de delictes a les zones assignades.

D’aquesta manera, es preveu un dispositiu ordinari i un d’extraordinari. L’ordinari contempla tant el patrullatge normal com accions de patrullatge intensiu i dissuasiu.

Durant l’aplicació del dispositiu extraordinari, el patrullatge normal es redueix per coincidir amb dies festius o de cap de setmana, però s’incrementen els efectius a les zones comercials. Els horaris seran els mateixos que en l’ordinari.

D’altra banda, la Policia Municipal recorda algunes recomanacions a la ciutadania per a la seva seguretat:

 Portar la bossa de mà al davant, sense perdre-la de vista i amb sistemes de tancament segurs, com ara les cremalleres.

 Evitar dur la cartera o moneders en les butxaques del darrere i no fer exhibició dels diners.  Vigilar els objectes que es dipositen als cotxes de nens petits i a l’interior dels vehicles.

 En cas de ser víctima o testimoni d’un fet delictiu, cal denunciar-lo a la policia.

Regulació del trànsit

La regulació del trànsit està orientada a la protecció dels vianants i a la fluïdesa de la circulació viària. Els punts d’actuació previstos són: la Rambla d’Ègara amb el carre del Doctor Cabanes, carrer de Vinyals amb Doctor Cabanes, la plaça del Doré, la cruïlla dels carrers del Vall i del Col·legi i la cruïlla dels carrers d’Arquímedes i

Gutenberg.

Es preveuen tres nivells de regulació, en funció de l’afluència de vehicles que es registri:

 Nivell 1 (situació normal però amb control): servei de control de trànsit amb especial atenció a les vies prioritàries i al voltant de l’illa de vianants.

Arquímedes, Galileu, plaça del Progrés, Volta, Pare Llaurador, Rasa.

 Nivell 2 (situació de congestió mitjà): reforç especial al voltant i a l’interior de l’illa de vianants i a la circulació de vianants per la Rambla d’Ègara. Control de les noves zones de càrrega i descàrrega.

 Nivell 3 (situació de congestió, amb talls d’accés al Centre): tall de Rambla d’Ègara a l’alçada de Vallhonrat i control a la plaça del Doré, excepte vehicles autoritzats i autobusos. S’establirà punt de control per permetre l’accés a veïns i veïnes i pàrquings des de plaça Dr. Cadevall.

L’Ajuntament de Terrassa recomana als ciutadans i ciutadanes desplaçar-se a peu, amb bicicleta o amb transport públic sempre que sigui possible. En cas d’accedir al centre en vehicle privat, cal recordar que hi ha aparcaments al nucli antic i als barris perifèrics que són de fàcil accés i pròxims en aquest eix comercial. També es recomana no deixar les compres pels últims dies, i, si és possible, fer-les en dies laborals i en hores que no siguin de màxima afluència.

Nou comentari