La directora de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, ha avisat que les pitjors hores del temporal a Catalunya es produiran entre aquest dimarts i dimecres, per la qual cosa ha demanat prudència i ha advertit que, davant possibles incidències, “el treball dels equips d’emergències necessita fonamentalment del compromís de la ciutadania”.

“Han passat 24 hores del temporal i encara en queden 36 més. Les recomanacions que es van donar durant aquest dilluns les hauríem de fer sistemàticament” durant les properes hores, ha expressat Ferrer en roda de premsa a la seu de la Conselleria d’Interior juntament amb responsables del Servei Meteorològic de Catalunya, Bombers de la Generalitat i el Servei Català de Trànsit després d’una reunió de coordinació.

Ha recordat que tots els equips d’emergències s’han reforçat davant l’arribada de la borrasca Glòria, i ha insistit en la necessitat que hi hagi “prudència, autocura i autoprotecció per salvar aquesta setmana sense incidències greus”, i ha posat l’accent a evitar creuar rius davant el risc que es desbordin. També ha insistit a evitar els desplaçaments fora del nucli urbà, sobretot a les comarques del Gironès i el Baix Empordà (Girona) així com informar-se abans de sortir a la carretera. Arran del temporal, hi ha 15 vies afectades, vuit de les quals estan tallades, per neu i inundacions a les províncies de Girona i Barcelona.

Nou comentari