MónTerrassa
On estava això? Ho havies vist?
Piscina vella del CN Terrassa
Piscina vella del CN Terrassa | J.V.

L’any 1932 es fundava el Club Natació Terrassa (CNT), que fa un any va celebrar el seu 90 aniversari. Per poder disposar d’una instal·lació adient per a aquest esport, Agustí Vilar va fer construir una piscina al carrer d’Edison, a la Cogullada, en unes terres de la seva propietat.

Quan va començar a fer fred, els nedadors buscaren esports alternatius per entrenar-se

Segons relata l’historiador Joaquim Verdaguer en el seu blog, quan va començar a fer fred, els nedadors buscaren esports alternatius per entrenar-se, com el frontó i el bàsquet. Així, es va habilitar la part baixa de la zona de la piscina com a camp de bàsquet i el frontó.

Pista poliesportiva a les instal·lacions del CN Terrassa
Pista poliesportiva a les instal·lacions del CN Terrassa | J.V.

L’any 1941, a la piscina terrassenca, s’hi celebraren els Campionats de Catalunya. El camp de bàsquet es transformà en pista de ciment, la qual cosa va propiciar la pràctica d’un nou esport: l’hoquei sobre patins. La nova pista es va inaugurar el 26 de gener de 1949 amb un partit entre les seleccions d’Espanya i de Catalunya. El propietari alternava el servei de piscina amb la projecció de pel·lícules, balls i vetllades de boxa. Les instal·lacions de la piscina als any 50, eren un dels lloc de moda per anar-hi a ballar. També s’aprofità la pista per crear el Terrassa Patín Club.

L’any 1957 van començar els cursets escolar de natació, organitzats pel Frente de Juventudes

L’any 1957 van començar els cursets escolar de natació, organitzats pel Frente de Juventudes. El 1960, el propietari no va voler prorrogar el contracte de lloguer i la solució pel club va ser que l’Ajuntament construís dues piscines a la nova Zona Esportiva de l’Abat Marcet. La piscina vella fou enderrocada a finals dels any 60 per construir-hi blocs d’habitatges.

Fronton de la piscina vella
Fronton de la piscina vella | J.V.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa