72 policies i talls de carrers a Terrassa per facilitar l’entrada i sortida al “cole”
Lluïsa Melgares, tinenta de Territori, ha presentat el dispositiu de retorn a l'escola

Lluïsa Melgares, tinenta de Territori, ha presentat el dispositiu de retorn a l’escola | Lluïsa Tarrida

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha explicat aquest dimecres com s’ha preparat el retorn a les escoles el pròxim dilluns. Amb l’objectiu de garantir “la màxima seguretat” en les entrades i sortides als centres educatius, s’ha activat un dispositiu policial amb un total de 72 efectius. Aquest reforç policial també estarà present per tal de vigilar el compliment de les normes d’autoprotecció (mascareta i distància) entre els joves que a les hores d’esbarjo puguin sortir del centre per ocupar places i parcs de Terrassa.

Des del govern lamenten que s’hagi fet un pas enrere en la mobilitat, ja que s’ha tornat a recuperar l’ús del vehicle privat per als desplaçaments per dins de la ciutat. “Si no canviem la forma de moure’ns, la congestió als carrers durant aquests dies de tornada a l’escola es veurà molt empitjorada“. Malgrat que les entrades es faran “esglaonades”, Melgares ha demanat “més responsabilitat” per tal de no creuar la ciutat en hores punta i deixar estacionat el cotxe correctament i a dues o tres illes de distància del col·legi. A més, reitera que sempre que es pugui, es vagi a peu o amb bicicleta, i ressalta que amb la nova ordenança de mobilitat tota la ciutat s’ha convertit en zona 30 km/h.

Actualment, el transport públic a la ciutat es troba en el 65% d’ocupació, però Melgares ha subratllat que es mantindrà el 100%. Els usuaris podran tornar a entrar per la porta de davant i s’està preparant una aplicació per poder pagar els bitllets. L’executiu local també recorda l’existència de la T-16, que permet als menors de 16 anys viatgin gratis. Enguany, a més, la seva adquisició serà també gratuïta, “només cal anar a l’oficina de Mobilitat i recollir-la”.

Entre les mesures que s’aplicaran també hi haurà el tall de carrers. En total, una quinzena. I a més, s’han realitzat obres de millora a calçades i voreres per tal de garantir la seguretat a l’entorn escolar. “Tots tenim consciència que hem de canviar la nostra mobilitat, no només per un tema de sostenibilitat sinó també ara de salut”, ha sentenciat.

Nou comentari