Malgrat les restriccions sanitàries, Feministes Terrassa no vol deixar passar la celebració del dia 8 de març sense un acte que visibilitzi la lluita per a la igualtat de drets entre homes i dones. Aquest any no es podrà fer una manifestació multitudinària com la de l’any passat però sí que s’ha pensat un acte participatiu -amb les mesures i limitacions pertinents- a la nostra ciutat.

Serà a les 19h a la plaça de la Dona (confluència d’avingudes Barcelona, 22 de juliol, Jaume I i carretera Castellar). I l’objectiu és formar entre totes les participants un gran símbol feminista. Posteriorment, es llegirà el manifest per part d’algunes membres de la plataforma. Aquesta convoctòria és mitxa -hi poden participar els homes- però des de l’organització recalquen que a l’hora de fer la performance es “prioritzarà la presència de dones”. Es convida a que les persones que vinguin ho facin amb roba negra o lila.

Des de Feministes Terrassa enguany es vol posar èmfasi en els treballs de cures, altament feminitzats i precaritzats socialment i laboralment. “Lluitem per trencar d’una vegada aquesta divisió sexual del treball tan injusta promoguda pel patriarcat i el capitalisme que sempre desfavoreix les dones”, afirmen. Per això, a més de l’acte del 8M han llançat una campanya a les xarxes socials on testimonis reals expliquen els seus casos de discriminació a la feina només pel fet de ser dones.

Nou comentari