MónTerrassa
Les normes per circular en patinet per Terrassa
  • CA

Avui entra en vigor la nova Ordenança de Mobilitat, aprovada definitivament pel Ple municipal de novembre, amb el vot favorable de totes els grups polítics. La nova normativa contempla una gran quantitat de mesures molt innovadores que cal donar a conèixer a la ciutadania.

L’ordenança regula per primera vegada els Vehicles de Mobilitat Personal, definits com vehicles d’una o més rodes dotats d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics que proporcionin una velocitat màxima d’entre 6 i 25 km/h. Aquesta regulació fa possible l’encaix en la mobilitat de la ciutat d’aquest nou tipus de vehicles, que suposen una alternativa a turismes i motocicletes, més barata i sostenible, i que són fàcilment combinables amb el transport públic. La regulació dels VMP, igual que la de bicicletes, s’ha treballat de forma coordinada amb municipis de tot l’Estat, a través de diferents xarxes i organismes, consensuant en la mesura dels possibles les normes a aplicar, per tal que les persones usuàries d’aquests vehicles no trobin gaires diferències entre unes poblacions i altres.

Principals normes per circular en VMP

• L’edat mínima permesa per circular amb VMP és de 14 anys

• L’ús de casc serà obligat per als menors de 16 anys

• Només pot circular una persona en un VMP

• Poden circular pels carrers limitats a 30km/h o velocitat inferior i s’aconsella anar pel centre de la calçada

• També poden circular per carrers de convivència, àrees de vianants i parcs públics en les condicions previstes a l’ordenança. Per les vies ciclistes,

respectant el sentit de la circulació establert i definit per la senyalització

• Han d’estacionar-se preferentment en els llocs específicament destinats a aquesta finalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa