MónTerrassa
Pastorets al Social de Terrassa, perquè ès Nadal
  • CA

Els Pastorets tornen per Nadal. Una representació teatral tradicional quan arriben els dies de Nadal. I a Terrassa en tenim d’històrics i de qualitat, com els que es del Centre Cultural El Socia. Què seria a Terrassa un Nadal sense llums, sense el pessebre, sense la Fira de Santa Llúcia, sense els naixements a la cripta de la catedral del Sant Esperit… No seria el mateix. Com no ho seria sense els Pastorets, que baregen el naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.

Escena dels Pastorets el Nadal 2017/18

Sessions un altre cop al Teatre Principal de Terrassa

El Social Teatre torna, i els farà una vegada més al Teatre Principal, al carrer del Teatre. I s’han triat els die 26 de desembre a les 18.30 (dos quarts de set de la tarda); 1, 6, 7 de gener a les la mateixa hora i 8 de gener a les 11.00 del matí. Les entrades ja són a la venda i es ppden aquirir a entrades.elsocial.cat. Un espectacle al que pot anar-hi tota la família i que mai decep i al que el Centre Cultural El Social hi posa una especial dedicació i interès.

Unas representacions més que centenàries

No és d’avui. Tenen ja més de 100 anys i sempre aixequen l’interès de la ciutadania. L’any 1907 es va representar L’Estel de Natzaret, de Ramon Pàmies, el primer, tot i que hi ha forá indicis que deixen entreveure que ja es feien a finals del segle XIX. La vigília de Nadal del 1916 l’entitat va estrenar els que han de convertir-se en els més coneguts i populars de tots: Els Pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús de Josep Maria Folch i Torres, tot i que cada ciutat i poble en fa la seva versió especial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa