MónTerrassa
Primer pas perquè el Centre d’Animals de Terrassa deixi de dependre d’Eco-Equip
Espai on es troba el Servei Municipal d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia
Espai on es troba el Servei Municipal d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia | CAAD

!--akiadsense-->

Aquest divendres s’ha aprovat per unanimitat al Ple municipal una proposta per a instar a la creació d’una comissió d’estudi per determinar quina és la forma de gestió més adient pel Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD). Aquesta comissió estarà composta per membres de la Corporació i personal tècnic qualificat, que haurà d’emetre un informe amb les conclusions en un termini de tres mesos. La proposta, que ha estat debatuda al Ple, ha comptat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

El CAAD és el centre que acull gossos, gats i fures i té com a objectiu principal la recuperació dels animals perduts o abandonats i la seva reintroducció en llars mitjançant programes d’adopció. Des de que es va crear l’any 2002, el centre ha treballat amb la voluntat de donar servei tant a Terrassa com a municipis veïns, com Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls. Actualment, el servei està gestionat íntegrament per la empresa municipal Eco-Equip, després de la seva fusió amb Terrassa Neta. Es tracta d’una situació transitòria des de l’any 2007, quan es va resoldre el contracte de concessió que estava vigent.

Per al regidor de Benestar Animal, Noel Duque, “és un avenç històric per a la ciutat i per al benestar animal, ja que donem resposta a una demanda històrica del col·lectiu animalista, i obrim la porta a una nova forma de treballar pels animals domèstics i per totes aquelles persones que els estimen”. Per millorar la gestió del servei i avançar cap a la cultura de la convivència entre persones i animals, es treballa per integrar el CAAD a la regidoria de Benestar Animal, dins de l’Àrea de Drets Socials. A més, també s’ha iniciat el concurs per incorporar un nou Tècnic/a Responsable de Benestar Animal, amb l’objectiu principal de millorar la coordinació entre l’àrea, el CAAD i les entitats. Aquest és un pas més en el compliment dels objectius de la regidoria de Benestar Animal, que pretén modernitzar el servei actual per donar resposta a les necessitats presents i futures, dotant-lo d’una millor organització a l’hora de desenvolupar les seves funcions i obrint la porta a la col·laboració de les entitats de la ciutat.

Les entitats animalistes, a favor del canvi

Per la seva part, una quarantena d’entitats animalistes han fet arribar un comunicat en què es congratulen de la decisió presa per l’Ajuntament. “Després d’anys de lluita i batalles perdudes amb l’Ajuntament, avui per fi s’ha iniciat el procés de canvi en la gestió del CAAD. Volem agrair al Govern, i en especial al regidor Noel Duque, que ens hagi escoltat i el CAAD deixi per fi d’estar gestionat per Eco-Equip, empresa de recollida de residus”. Per les entitats aquest canvi permetrà “incidir de forma directa en la millora de la vida dels animals del CAAD”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa