MónTerrassa
L’esdeveniment mundial Park(ing) Day arriba per segon cop a Terrassa

L’esdeveniment mundial Park(ing) Day arriba per segon cop a la ciutat de Terrassa, organitzat per les entitats del Districte 0 i amb el suport de l’entitat ecologista ADENC, juntament amb diverses entitats locals.

La primera edició del Park(ing) Day es va celebrar l’any 2019, que va ser un èxit total, amb la participació de diverses entitats i nombrosos ciutadans i ciutadanes que van ocupar temporalment espais destinats a l’aparcament de cotxes del carrer Sant Gaietà, que es van transformar en espais públics compartits. 

Degut a la crisi generada per la covid-19, l’any 2020 no es va poder organitzar el Park(ing) Day 2020, però la pandèmia ha posat sobre la taula nous paradigmes de com han de ser les ciutats i l’espai públic per posar la vida al centre.  Fins ara s’han vist modificacions temporals d’espais públics com a resultat de la pandèmia: ampliació de voreres, pacificació de carrers, etc. Es van guanyar nous espais que abans eren pels cotxes, tant pel que fa a àrees transitables com a zones d’aparcament. En general, es considera que la pandèmia està accelerant la transformació de les ciutats perquè siguin més verdes i sostenibles. 

Terrassa és una ciutat que està realitzant transformacions dels espais urbans, i l’acció del Park(ing) Day és una iniciativa que se suma a aquesta transformació.  Es vol implicar a la ciutadania i a les entitats,  amb l’objectiu d’explicar i fer reflexionar sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l’ús de l’espai públic.  Per això defensem una manera d’actuar coordinada i conjunta per sumar esforços entre l’administració i les entitats, per  crear xarxa i maximitzar l’impacte a la ciutat. 

La finalitat d’aquesta iniciativa és crear un model de ciutat sostenible al voltant de quatre eixos: la transformació dels carrers, la qualitat dels espais urbans, la mobilitat social i la cultura al carrer. 

Aquest any comptarem amb una mostra d’entitats de la ciutat: Ateneu Candela, Llibreria Synusia, MEL.Educació Ambiental, Casa de la Música, L’Embarral, Minyons de Terrassa, Manetes,  Assemblea Ecologista La Paparola, Vaga Feminista de Terrassa, Corralito Centre de CReació Artística, CANC, RGA,  Associació Xàtiga, que ompliran de vida els carrers Sant Gaietà i Montserrat del Districte Zero. També comptarem amb el suport del Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa. 

També hi haurà la presentació d’un llibre i diàleg obert, activitats i jocs simultanis per totes les edats i música en directe!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa