MónTerrassa
Pares amb nens malalts transformen la planta de pediatria de l’Hospital
  • CA
Alguns dels pares integrants de Unidos x ellos
Alguns dels pares integrants de Unidos x ellos a la planta de pediatria | Unidos x ellos

!--akiadsense-->

El passat 10 de desembre van començar les obres a la planta 11 de pediatria de l’Hospital de Terrassa. No són unes obres qualsevol de millora de les instal·lacions sinó que venen impulsades per la plataforma Unidos x Ellos, formada per un grup de famílies de Terrassa que tenen fills que pateixen malalties minoritàries com la Histiocitosis de Cèl·lules de Langerhans, Distròfia Muscular de Duchenne o l’Atrofia Muscular Espinal.

Un ingrés hospitalari ja sigui de llarg o curt termini, suposa estructurar la teva vida i la de tota la família: nens, pares, germans… Per als adults els temors tenen a veure amb els riscos associats a la malaltia, tractament i al seu pronòstic. “Però també una gran por que ens inunda es plantejar-nos si sabrem ajudar els nostres fills perquè estiguin tan bé com sigui possible”, subratllen integrants de l’associació, i afegeixen que “per als nens la por de separar-se dels pares, al dolor i a les punxades, juntament amb la nostra ansietat, fa que creixi la inquietud. És per la unió de tots aquests sentiments que ni pares, ni nens vulguem anar a l’hospital”.

Planta de pediatria de l'Hospital de Terrassa, en reformes
Planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa, en reformes | Unidos x ellos

!--akiadsense-->

Per fer més suportable aquesta experiència, que pot resultar traumàtica per uns i altres, han posat en marxa una proposta orientada completament a millorar l’experiència del pacient que ingressa en un centre hospitalari. I alhora, l’objectiu és “la normalització i integració de l’estat dels nens malalts”. Així, Unidos x Ellos (format per les associacions El sueño de Aarón, Todos contra la histiocitosis i Cors lluitadors de Duchenne) volen traslladar “un ambient d’esperança i de força a la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa” i ho faran a través d’una “redecoració, condicionament i un nou disseny de la planta”.

La inversió total del projecte és de 38.310€ (14.620€ per cobrir les parets de Pladur i 23.690€ destinats al disseny, instal·lació i impressió del vinil), i els diners per aconseguir-ho estan sent fruit de donacions de particulars, empreses i entitats. Unidos x ellos ha organitzat diversos actes per tal de fer-ho realitat, com per exemple, un recent concert al Cavern Rock Club amb Splacks i Molécula Rock on es van recaptar prop de 200 euros o una donació des de Cerclemón de més de 2.300 euros.

Representants de Cerclemón amb Unidos por ellos, amb el xec-donatiu
Representants de Cerclemón amb Unidos por ellos, amb el xec-donatiu | Cecot

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa