MónTerrassa
El Parc de Sant Llorenç aposta fort pel segell de Turisme Sostenible
  • CA

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac vol mantenir l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, promoguda per la Federació EUROPARC. Per això, a finals del passat mes de setembre van acollir una verificadora oficial per realitzar una auditoria exhaustiva sobre les iniciatives que es duen a terme en el Geoparc i que s’emmarquen en l’objectiu de millorar el territori d’una manera conjunta, ja sigui en l’àmbit social, territorial, conservacionista i turístic. Els resultats de l’auditoria es preveu que es donin a conèixer el mes de desembre i que acreditin el Parc durant el període 2021-2025.

L’auditora va revisar els procediments del Pla d’Acció amb tots els ens implicats en el Parc Natural: els dotze ajuntaments, consells comarcals del Vallès, Moianès i Bages, el Grup de Treball de la CETS i la Diputació de Barcelona. Però no només es va quedar en el marc teòric -on el grup de treball li va explicar breument el full de ruta per als pròxims cinc anys- sinó que va desplaçar-se fins a la seu de diferents entitats per conèixer els projectes de més rellevància in situ. Així, va ser al Centre Excursionista de Terrassa on va poder veure el fruit de la col·laboració entre entitat i administració. També va visitar diferents empreses adherides a la CETS, com el restaurant La Pastora, el restaurant Can Vinyers i el productor de formatges Artelac.

Per tenir la renovació de la Carta Europea cal primer que el comitè de verificació d’Europarc validi les anotacions que li traslladarà l’auditora. Mentrestant arriba el dia en què es donin a conèixer els resultats, el Parc Natural no es queda de braços plegats i continua treballant amb les empreses per implantar una estratègia comuna de turisme sostenible. Cal recorda que el procés de revalidació s’havia iniciat el febrer de l’any passat, però la pandèmia va provocar que la majoria de sessions de treball haguessin de ser en format telemàtic. El Pla d’Acció 2021-25 contempla set grans línies d’actuacions les quals han de garantir un desenvolupament turístic compatible amb el desenvolupament del territori i amb les 44 accions fixades pels pròxims 5 anys.

Durant dos dies, l’auditora va visitar empreses i entitats vinculades amb la CETS al territori. Autor: XPN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa