MónTerrassa
El paper de la Rambla per una ciutat com Terrassa, segons Cecot
  • CA

El debat sobre la transformació dels espais de les ciutats per adaptar-se a les noves maneres de relacionar-se i de viure la ciutat ha estat una constant en l’època contemporània. Les ciutats són petits mons on vivim i ens relacionem, compartint tot allò que ens connecta com a comunitat.

Per això és important que posem la nostra capacitat d’acció, tant individual com col·lectiva, per fer evolucionar un eix vertebrador tant important per Terrassa, com ho és la Rambla, i que posem en comú el seu potencial de transformació.

Des de Cecot Comerç considerem que cal definir a nivell global què volem que sigui la Rambla, i un cop definit, cal focalitzar tots els esforços en aquesta direcció. Pensem que la Rambla és un espai amb moltes possibilitats, l’espai central es pot aprofitar per dinamitzar accions que connectin ciutadania i cultura, potenciant així un espai vertebrador de la ciutat i que permetria ampliar i esponjar el centre.

Si fomentéssim l’ús dels FGC com a metro de Terrassa, incrementaríem el trànsit de visites dels barris al centre i a la inversa, generant nous fluxos de persones a la ciutat. Tanmateix, en un procés de redefinició d’aquest tipus, el Mercat de la Independència té molt a dir, perquè molt probablement caldria transformar el Mercat cap a un espai actualitzat, modern i obert a la Rambla; si es suprimís la barrera arquitectònica que implica la paret del Mercat amb la Rambla, els espais quedarien connectats, convidant a sumar-s’hi altres activitats de restauració, per exemple, i es podria establir una nova manera de viure el Mercat com ja es dona en altres ciutats.

Pensem que la Rambla ha d’esdevenir un espai lúdic agradable i diferenciat de la resta de polaritats, on s’incorporin diferents establiments comercials especialitzats que esdevinguin “tractores”. Ens cal, però, una bona direcció que orquestri el bo i millor de la suma de visions ciutadanes sobre aquest espai i que emprengui un camí de consens en la transformació i fer passes endavant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa