MónTerrassa
La pancarta d’ERC a la façana de l’Ajuntament encara cueja
La pancarta d'ERC a la façana de l'Ajuntament
La pancarta d’ERC a la façana de l’Ajuntament | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El Jutjat contenciós administratiu 1 de Barcelona ha donat a l’Ajuntament de Terrassa un termini de deu dies perquè presenti al·legacions sobre les mesures cautelars en el contenciós presentat pel Grup Municipal de Ciutadans (Cs) del municipi. La formació taronja reclama al consistori que retiri de manera immediata la pancarta partidista col·locada en la façana de l’edifici del Raval de Montserrat. El portaveu, Javier González, ha afirmat que “el procés continua en marxa i avançant” i ha demanat a l’alcalde, Jordi Ballart (Tot per Terrassa) que “defensi els interessos de tots els ciutadans de Terrassa que no es veuen representats i sigui ferm davant ERC, el seu soci de govern, que manté des de 2019 pancartes partidistes en la finestra del despatx del seu grup municipal”.

Javier González ha dit que “la col·locació d’aquesta mena de simbologia incompleix la legislació vigent sobre la neutralitat política de les institucions públiques, motiu pel qual Cs ha advertit repetidament a l’alcalde sobre la seva retirada sense èxit (fins i tot amb diverses mocions presentades en el ple) fins que va decidir interposar el recurs contenciós el setembre passat”. La decisió es va basar en “un informe independent realitzat pel secretari de l’Ajuntament que defensa la neutralitat de les institucions”.

González ha assenyalat que el jutjat demana ara a l’alcalde que “aportació algun tipus d’expedient que justifiqui la seva actuació o, en aquest cas, la seva falta d’actuació davant aquest tema, prèviament a decidir si aplica les mesures cautelars que requeririen la retirada de la pancarta de manera immediata sense esperar a la celebració del judici.”

El responsable local de Cs ha insistit a criticar que en tot aquest procés l’alcalde “fa costat a aquells que van intentar trencar la convivència de tots en 2017 i que han promès que el tornaran a fer”. En aquest sentit, ha lamentat “que Ballart s’hagi emparat en una nota del departament jurídic municipal que era “insuficient i més que discutible però complia les necessitats del senyor Ballart de conservar el govern amb el seu soci ERC”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa