x
La convocatòria de la PAH Terrassa davant la seu del BBVA al Portal de Sant Roc | PAH TERRASSA

La PAH Terrassa està de celebració, després d’haver aconseguit guanyar la seva primera batalla contra els desnonaments oberts. Aquest divendres han anunciat que han vençut al BBVA i al fons d’inversió Divarian per un desnonament pendent, el de l’Ana Isabel, que amb l’ajuda de la PAH ha resistit 12 dies el desnonament i ha aconseguit la suspensió del mateix, guanyant el pols al BBVA i Divarian. El col·lectiu ha denunciat la “il·legalitat” i falta d'”humanitat” d’aquestes pràctiques, que s’executen sense avís previ.

La PAH ha demostrat que en el registre, havia estat Divarian qui havia inscrit la compra de la vivenda recentment, i va presentar un escrit al jutjat demostrant que era incompatible que fos Unnim-BBVA qui demanés el desnonament. “Segons sembla, Unnim-BBVA no havia comunicat el canvi de propietat i el jutge ens ha donat la raó, ajornant el desnonament (encara sense nova data)”, expliquen des de la PAH. Aquest era el primer desnonament obert a Terrassa que s’ha denunciat. El cas mencionat, però, no acaba aquí, ja que ara l’Ana Isabel espera una nova data per ser desallotjada, però espera “que no sigui en procediment obert”. L’afectada vol “pagar un lloguer social segons el meu salari, i viure tranquil·la amb la filla”.

El col·lectiu d’afectats per la hipoteca ha recorda també que “el problema amb l’habitatge es resol, tal com diu la Llei 24/2015, amb lloguers socials obligatoris i reallotjant les famílies que han estat desnonades i que han hagut d’ocupar per evitar quedar-se al carrer i sense una alternativa”. A més, han recordat que hi ha l’obligatorietat d’aplicar multes a grans tenidors que continuen tenint pisos buits.

Nou comentari