MónTerrassa
“PAH i Sindicat de Llogateres de Terrassa exigim habitatge digne”

La PAH i el Sindicat de Llogateres de Terrassa, Grup Promotor del 30% a la ciutat, considerem que l’Ajuntament de Terrassa està fent una gestió indigna de la mesura, que ja fa temps es debat i podria estar en funcionament. La poca voluntat política per part del Consistori que denunciem fa mesos, s’evidencia una vegada més.

Primerament, l’Ajuntament va portar al Ple un debat d’Avanç de planejament sobre el 30% d’habitatge protegit en lloc d’aprovar-la directament modificant el Pla d’Urbanisme (POUM), com s’havien compromès a fer els partits del govern en la seva proposta electoral, aviat farà quatre anys i recull el Pla Local d’Habitatge.

Ara, promouen un procés participatiu que neix buit de tota lògica democràtica, pels temps i poques entitats amb què es planteja i per no comptar amb els col·lectius que fa anys que treballem pel dret a l’habitatge a la ciutat. Com a exemple: el procés va començar “en silenci” l’1 de setembre apareixent al web municipal, i no ha estat fins 2 mesos després (dia 31 d’octubre) que s’han publicat les dates de les dues sessions participatives. La primera de les quals a una setmana vista, -8 de novembre i 1 de desembre- i amb el pont de Tot Sants entremig.

Davant d’aquesta inoperància de l’administració i, entenent que l’organització social i popular és un dels garants del dret bàsic que és disposar d’una llar digna, fa mesos que denunciem aquesta situació. Alhora, no ens hem quedat de braços plegats i ens organitzem per revertir la passivitat del govern de la ciutat, desactivar els missatges enganyosos dels grans lobbies immobiliaris contraris a la mesura, i activar la pressió social perquè s’aprovi el 30%. Per això, durant aquest temps, hem procurat explicar aquesta mesura a la ciutadania de Terrassa, per contrarestar l’opacitat de l’Ajuntament, que sembla que només busca titulars per lluir-se als mitjans, però sense cap voluntat d’estar desenvolupant un procés participatiu real. Més enllà de difondre, també hem ampliat la nostra xarxa entre els moviments socials, la xarxa veïnal, col·lectius i entitats de la ciutat, generant sinergies i sumant forces en la defensa d’aquesta proposta, alhora que generant espais de debat sobre quin és el model habitacional de ciutat que volem.

El proper pas , és anar encara més enllà i obrir les portes als i les habitants de Terrassa a la possibilitat de sumar-se en la defensa del 30%, convidar a treballar a tothom qui aposti per un model de ciutat per a les persones en lloc de per a qui en fa negoci especulant.

És per això que el Grup Promotor del 30% convoquem una assemblea oberta a la ciutadania el pròxim 19 de novembre a les 11h al Casal Cívic de Sant Pere, per organitzar-nos juntes, activar una campanya en defensa del 30% i pensar com lluitem i guanyem una Terrassa amb dret a l’habitatge. Animem alhora a participar en la sessió “participativa” de l’Ajuntament del dia 8 de novembre per alçar la veu en favor del 30% i reclamar al Govern municipal i tots els regidors/es del Ple que prenguin mesures efectives per garantir un habitatge digne, assequible i de qualitat.

Perquè juntes podem aconseguir una ciutat on l’habitatge sigui per les persones i no pels especuladors!

Sí se puede! Salut i sostre!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa