MónTerrassa
Pablo Gómez, Medalla de la Ciutat per la seva trajectòria altruista
  • CA

L’Ajuntament concedirà la Medalla de la Ciutat a Pablo Gómez Ramírez. Així ho ha decidit el Ple Municipal celebrat aquest mes d’abril de manera telemàtic, amb els vots favorables de tots els grups municipals. En el cas de Pablo Gómez Ramírez, ha aprovat la concessió de la Medalla de la Ciutat en consideració a la seva trajectòria altruista i en reconeixement als seus mèrits acreditats pel seu esperit de solidaritat i de cooperació, la seva implicació en el teixit associatiu al veïnat del barri de les Arenes, i pel seu compromís amb les diferents entitats que li han lligat gairebé cinquanta anys al veïnat d’aquest barri i per extensió a tot el municipi.

En el passat mes de desembre, es va elevar la proposta de la Junta de Portaveus en atenció a les peticions ciutadanes rebudes en aquest sentit per part de l’Associació Amics d’en Ferran.

Biografia de Pablo Gómez Ramírez

Pablo Gómez Ramírez va néixer l’any 1935 a Santa Cruz de Mudela (Ciudad Real) i va arribar a Terrassa l’any 1948 a l’edat de 13 anys. Porta a la ciutat més de 70 anys, on ha treballat amb i per a les persones, especialment amb el veïnat del barri de les Arenes. Així, l’any 1955, amb 20 anys, ja va ser el fundador del club de futbol del barri i al 1963 va ser l’ànima i promotor de la Festa Major del barri de les Arenes. L’any 1970 va entrar a la junta directiva de l’Associació de Veïns de Les Arenes amb el càrrec de tresorer, on hi estigué 22 anys. Va impulsar la posada en marxa d’una escola d’adults al barri, que fou la primera en funcionar a Terrassa, i també va formar part de l’equip impulsor del local de l’Associació de Veïns de les Arenes, local social únic a Catalunya.

Pablo Gómez fou el creador d’una Mútua de Previsió Social, que va presidir des de la seva fundació, agrupant més de 800 famílies i que actualment s’anomena Mutualitat de Les Arenes. També ha format part activa de la lluita veïnal durant dècades per tal de millorar les condicions de vida dels seus conveïns aconseguint preservar els habitatges del barri, millorant l’asfaltat, o la mobilitat amb la resta del municipi. Així, ha estat vinculat a moltes entitats socials: a més de l’Associació de Veïns de les Arenes, com a pare de dues noies va participar a l’AMPA de l’Escola Joan XXIII, ha estat participant a les comissions de millora de la riera, o exercint el càrrec de secretari del grup solidari Amics d’en Ferran. En reconeixement d’aquest treball, ja va ser nomenat Terrassenc de l’any 1995 pel Centre Cultural El Social, continuant des de llavors la seva tasca social i compromesa amb el seu barri i el seu municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa