MónTerrassa
El Govern prorroga les mesures per a la contenció de la COVID-19

El Govern prorroga les mesures per a la contenció de la COVID-19 a Catalunya. Es manté l’obligatorietat de l’ús del certificat COVID per accedir als interiors de la restauració, als gimnasos, a les residències de gent gran, a l’oci nocturn i a les activitats recreatives musicals i culturals amb públic dret i possibilitat de ball. Les mesures entraran en vigor aquest divendres 10 de desembre i tindran una vigència de 14 dies.

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, prorrogar durant 14 dies més les actuals mesures vigents per a la contenció de la COVID-19 a Catalunya, que entraran en vigor aquest divendres 10 de desembre. D’aquesta manera, es mantindria l’ús necessari del certificat COVID per accedir als espais interiors i tancats de la restauració, als gimnasos i a les residències de gent gran, així com per accedir a l’interior o en espais tancats de l’oci nocturn i de les activitats recreatives musicals i culturals amb públic dret i possibilitat de ball.

Aquesta decisió s’enviarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atès que l’ús del certificat COVID requereix l’aval judicial previ.

També es recorda que l’ús de la mascareta és obligatori a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat. De fet, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

Ajut a la gent gran a Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ajudarà a tramitar el certificat covid a les persones grans que necessitin ajuda per descarregar-se’l. Les sessions es faran del 10 al 17 de desembre a les llars municipals de la Granja, Centre, Tarraco, Sant Salvador i Bonavista. Per accedir a aquest servei cal tenir més de 60 anys, viure a Tarragona i demanar cita a l’oficina de Gent Gran Activa. La consellera de Gent Gran, María José López, ha recordat que la iniciativa respon a un dels objectius de la legislatura com és el d’ajudar a reduir la bretxa digital. “Havíem de proporcionar eines que facilitin aquests tràmits a la gent amb més problemes per accedir a les noves tecnologies; oferim els recursos necessaris perquè ningú es quedi sense certificat”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa