MónTerrassa
Els Òscars del perfum premien els professionals de l’olfacte del CST
  • CA

Els considerats els “Òscars del perfum” han reconegut el Consorci Sanitari de Terrassa per la seva tasca en les Unitats de rehabilitació olfactiva. Els Premis Acadèmia del Perfum 2021, que arriben a la catorzena edició, s’han dut a terme aquesta setmana a Madrid i han atorgat al CST el guardó en la categoria de Millor Acció de Responsabilitat Social i Innovació les Unitats de Reeducació Olfactiva. Aquest certamen té per objectiu acostar la cultura i l’art del perfum a la societat, i a més de premiar els millors perfums del 2021, dissenys i campanyes també tenen una categoria per valorar la tasca d’administracions, institucions i empreses que ajuden a millorar el sector o projectes en què l’olfacte n’és el protagonista.

El guardó ha estat atorgat a les Unitats de Reeducació Olfactiva, entre les quals s’hi troba la del CST. Es reconeix la tasca de totes les unitats, a través de la Societat Espanyola d’Otorrinolaringologia, gràcies a l’informe elaborat “Disfunción olfatoria en la COVID-19 persistente” dels doctors Alfonso Santamaría-Gadea, la coordinadora de la Unitat del Consorci Sanitari de Terrassa Doctora Adriana Izquierdo-Domínguez, Franklin Mariño-Sánchez, Joaquim Mullol i Isam Alobid.

Alteració de l’olfacte en la Covid

El Consorci Sanitari de Terrassa va posar en marxa la Unitat d’Olfacte amb l’objectiu de tractar i estudiar pacients que han patit alteracions olfactives a causa de la COVID19. Aquesta unitat s’emmarca fins del Servei d’Al·lèrgia Territorial del CST i dona cobertura a Tot el Vallès Occidental. Així mateix, tracta pacients amb d’altres patologies que afecten l’olfacte, com ara la rinitis al·lèrgica, sinusitis crònica amb polposis nasal, malalties neurodegeneratives i traumatismes cranioencefàlics entre d’altres, tant en població adulta com pediàtrica.

La Dra. Adriana Izquierdo, al·lergòloga i coordinadora de la Unitat d’Olfacte ha liderat un estudi multicèntric realitzat entre 15 hospitals d’arreu d’Espanya, amb una mostra de 989 pacients, a l’inici de la pandèmia, on s’ha objectivat que l’alteració de l’olfacte és un símptoma molt freqüent en pacients joves afectats per la COVID-19 i que a major gravetat de pèrdua d’olfacte, menys gravetat d’afectació de la malaltia.

Dra. Izquierdo – Academia del Perfume | CST

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa