La campanya “Operació Nen de Nadal” torna un any més al municipi de Matadepera. Es tracta d’una campanya solidària on es pretén recollir regals per repartir-los als nens i nenes més necessitats de diverses zones d’Àfrica, organitzada per  Samaritan’s Purse i l’ONG cristiana Decisión Espanya. La idea consisteix en dipositar joguines en una caixa de sabates -que poden ser per exemple, nines, camions, peluixos, cotxets, una pilota, o material escolar i material d’higiene-, així com un donatiu de 7 euros que ajuda a l’organització a fer arribar les capsetes als nens i nenes del continent.

Les capses amb aquestes joguines es poden dipositar al Casal de la Gent Gran del 24 al 26 de novembre: el dimecres i dijous de 9.00h a 17.00h i el divendres de 9.00h a 13.30h. Des de l’organització recalquen que és molt important que no s’incloguin aliments, medicines ni cap objecte relacionat amb la violència a les caixes.

L’any passat es van recollir a Matadepera 201 caixes que procedien sobretot de particulars, però també se’n van recollir moltes de les escoles Ginesta, Montcau-La MolaJoan Torredemer, i del Casal de la Gent Gran. A més, l’any passat també en podia participar via online degut al context de pandèmia. Arreu de l’Estat, i malgrat estar en plena pandèmia per la Covid-19, es van recollir un total de 35.299 capses. Així doncs, aquesta és una gran campanya exemplar de solidaritat, que fa que molts nens i nenes del continent puguin obrir un regal per Nadal.

‘Estadants’, nova exposició a ‘El Pla’

Matadepera també inaugura una nova exposició anomenada “Estadants. Ànimes d’estaca” de l’artista urboscà Cesc Homet, que es pot veure al centre d’art contemporani El Pla. “Estadants. Ànimes d’estaca” és una obra de pensament contemporani per a ser mostrada com a instal·lació escultòrica.

L’autor explica que “està composta per una sèrie de peces realitzades amb taula de fusta de pi melis antic, que constituïen l’estructura d’un sostre d’una antiga i senzilla casa catalana, ja derruïda. Totes elles, sent fibra vegetal i matèria llenyosa, havien format part del cos d’un mateix arbre, ja talat i esquarterat. Totes elles, marcades per les ferides de la seva existència, ara alçades, construïdes amb l’ajut d’altres trossos de fusta, han anat adoptant una caracterització figurativa encara que abstracta, procurant-se així el seu propi caràcter discursiu. Totes elles tenen la voluntat d’ocupar un espai, d’estacar-se sobre el territori, d’enclavar-se a terra”.

L’exposició es podrà visitar tots els dissabtes i diumenges, de 12 a 14 hores, a l’espai El Pla (plaça del Pla de Sant Llorenç, 2) fins al 28 de novembre.

Nou comentari