MónTerrassa
Òpera, de què vas? Un concert sobre el tòpic dels arguments operístics
  • CA
a

!--akiadsense-->

El Centre Cultural Terrassa presenta Òpera, de què vas? Un concert divulgatiu sobre el tòpic dels arguments operístics creat per Marcel Gorgori Més de 150 artistes, entre músics, cor i cantants solistes, oferiran aquest concert que apropa de manera distesa i divulgativa l’òpera a tota mena de públics.

Òpera, de què vas? tindrà lloc aquest 14 de desembre al Centre Cultural Terrassa. És un espectacle que qüestiona un dels tòpics que sovint pot sentir- se a dir: ‘l’únic que val la pena de les òperes és la música, però l’argument que expliquen, no val res’.

Gorgori ofereix un programa on explica i demostra el paral·lelisme argumental i musical entre l’òpera Roméo et Juliette i la pel·lícula West side story, i el paral·lelisme argumental entre l‘òpera La Traviata i la pel·lícula Pretty Woman. ‘L’argument de la pel·lícula Pretty woman és exactament el mateix que el de l’òpera La Traviata, de Giuseppe Verdi, i que l’obra d’Alexandre Dumas, La dama de les camèlies. És més, la pel·lícula, té escenes calcades a algunes escenes de l’òpera’, explica Gorgori. El mateix passa amb el musical West side story, amb un mateix fil argumental que Roméo et Juliette, de Charles Gounod, i que el de l’obra de Shakespeare. Gorgori puntualitza que ‘la pel·lícula té escenes calcades a algunes escenes de l’òpera’, i això és el que podrà veure i gaudir el públic amb la música i la interpretació en directe de l’Orquestra Barcelona Filharmonia, el cor i els solistes.

Aquest és el segon concert operístic que presenta Marcel Gorgori al Centre Cultural Terrassa sota la marca Simfonova. L’octubre del 2017 va presentar La rebotiga de l’òpera, un concert on explicava allò que passa darrere del teló i que els espectadors no veuen o no saben. Simfonova és una iniciativa impulsada pel periodista i comunicador Marcel Gorgori, pel director d’orquestra Daniel Antolí, i pel violinista Joaquim Garcia, que creen concerts de gran format, d’òpera i de música simfònica, en els quals, l’alta qualitat musical es complementa amb una sèrie de recursos comunicatius no habituals en aquesta mena d’espectacles. L’existència d’un fil argumental que guia les diferents interpretacions, la feina de Gorgori com a presentador establint complicitat amb el públic des de l’escenari, i altres recursos com la projecció de videos en moments puntuals del concert, o un disseny de llums ajustat a la intenció de cada moment de l’espectacle, garanteixen l’interès i l’accés, tant del públic aficionat, com del neòfit.

Fitxa artística

Marcel Gorgori, Creació i Presentació

Daniel Antolí i Plaza, Direcció Musical

Joaquim Garcia, Concertino i Producció musical

Daniel Ramos, Cap tècnic

Orquestra Barcelona Filharmonia

Carme Murio, Emma Campàs, Ainhoa Aguilar, Cantants a I feel pretty

Carles Cosías, tenor

Isabella Gaudí, soprano

Carles Pachón, baríton

Les dades:

Òpera, de què vas? Amb Marcel Gorgori

Dia i hora: dissabte 14 de desembre, a les 20h

Lloc: Centre Cultural Terrassa. Rambla d’Ègara, 340

Preu: 28-32€

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa