MónTerrassa
L’OMS bateja amb el nom Òmicron la nova variant de la covid detectada a Sud-àfrica
  • CA

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha batejat amb el nom d’òmicron la nova variant de la covid-19 detectada a Sud-àfrica, la B.1.1.529, de la qual també se n’han trobat casos a Botswana, Bèlgica, Hong Kong i Israel. Alhora, l’organització sanitària internacional ha alertat que evidències preliminars “suggereixen” que la nova variant comporta un “risc més alt de reinfecció” que les altres. En paral·lel, el Mecanisme Integrat de Resposta a Crisis Polítiques de la Unió Europea s’ha reunit d’urgència aquest divendres i ha decidit imposar restriccions temporals a tots els viatges provinents de Sud-àfrica, alhora que recomana fer tests i quarantenes als passatgers.

Bèlgica ha confirmat aquest divendres el primer cas a Europa de la nova variant de coronavirus B.1.1.529, vinculada amb el sud de l’Àfrica i que la Comissió Europea (CE) ha qualificat de “preocupant” per la seva capacitat de mutació. Es tracta d’una dona no vacunada que va viatjar a Egipte des de Bèlgica fent escala a Turquia i que va començar a desenvolupar símptomes el 22 de novembre, onze dies després d’agafar el vol, segons ha informat el viròleg de la Universitat de Leuven, Marc Van Ranst. L’anunci arriba poques hores després que la CE recomanés als estats membres que suspenguessin les connexions amb el sud del continent africà. A l’Estat, el govern espanyol ha suspès tots els vols amb Sud-àfrica i Botswana a partir de dimarts.

El govern espanyol preveu restringir l’arribada de vols procedents de Sudàfrica i Botswana arran de l’aparició d’una nova variant molt contagiosa del coronavirus. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat, després de la proposta feta per la Comissió Europea i la decisió d’altres països, que portarà la qüestió al Consell de Ministres dimarts que ve i es demanarà als passatgers procedents de zones de risc una prova de detecció del virus, a més del certificat de vacunació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa