MónTerrassa
Òmnium recorda el Corpus de Sang amb un acte en directe per youtube
sss

!--akiadsense-->

Aquest dijous 4 de juny, a les set de la tarda, al canal de YouTube d’Òmnium Cultural Terrassa (a través de l’enllaç https://www.youtube.com/watch?v=7o2LsdROE_8) emetrà en directe una conversa sobre les claus de l’inici de la Guerra dels Segadors amb Antoni Simon i Tarrés, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Autònoma i un dels principals especialistes sobre el segle XVII català.

L’acte ha estat organitzat per Òmnium Cultural Terrassa —amb qui Simon va col·laborar en un curs d’història del republicanisme ara fa dos anys— i Rafael Dalmau, Editor —empresa cultural que ha traslladat la seu a la nostra ciutat i que ha publicat 1640, estudi d’Antoni Simon que en pocs mesos ha esdevingut l’obra de referència sobre l’inici de la Guerra dels Segadors—. L’emissió també es podrà seguir pels canals dels organitzadors de Facebook (/OmniumCulturalTerrassa i /RafaelDalmauEditor) i Twitter (@omniumterrassa i @RDalmauEditor) i farà possible que es facin preguntes per xat a Simon.

L’objectiu de l’acte és donar continuïtat, pels mitjans adequats a la situació actual, a la proposta d’Òmnium de difondre les principals i més recents aportacions sobre la història del país. L’acte coincideix amb el 380è aniversari del Corpus de Sang, que va tenir lloc el 7 de juny de 1640, un dels episodis més rellevants de la Revolta Catalana.

Una novetat d’aquest acte és que a la promoció i a la venda del llibre s’hi han sumat prop de cent llibreries d’arreu del país, entre les quals cinc de terrassenques. Aquesta iniciativa, doncs, entronca amb el suport d’Òmnium a les llibreries de proximitat que ja va expressar amb la campanya Llibreries Obertes.

Nou comentari

Comparteix