MónTerrassa
Òmnium reivindica la democràcia amb un mural a Terrassa
  • CA
Mural d’Omplim el país de democràcia d’Òmnium Cultural a Terrassa | ACN

!--akiadsense-->

Òmnium Cultural ha començat aquest cap de setmana la campanya ‘Omplim el país de democràcia’, que vol reivindicar i difondre el concepte a partir de pintar més de cent murals, grafits, cartells i pancartes a tot Catalunya. Terrassa, Manresa, Sabadell, Barcelona o Girona són algunes de les ciutats que ja compten amb el seu mural reivindicatiu. L’acció s’emmarca en la Crida per la Democràcia que l’entitat ha iniciat per “defensar els ciutadans davant l’actitud totalitària de l’estat espanyol” i defensar el referèndum de l’1 d’octubre, segons un comunicat. Aquest cap de setmana s’han pintat una trentena de murals i en un d’aquests, al districte de Sant Martí de Barcelona, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha denunciat que “la democràcia està en joc a Catalunya” i ha criticat la “persecució policial i judicial que aquests dies fa l’Estat contra les persones que promouen l’exercici d’un dret fonamental, la qual cosa evidencia la seva nul·la actitud democràtica”.

Cuixart ha titllat “d’inadmissibles” els interrogatoris de la Guàrdia Civil a diferents alts càrrecs del govern català, així com Joan Ignasi Elena, qui va ser portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, i ha afirmat que “només busquen atemorir aquelles persones compromeses amb la democràcia i la llibertat d’expressió”. Cuixart ha afegit que utilitzar d’aquesta manera els fons públics de l’Estat, a més a més en una situació d’emergència social, “no és la millor manera de vetllar pels funcionaris”, com va dir divendres el president espanyol Mariano Rajoy.

!--akiadsense-->

Davant d’aquesta “persecució”, Cuixart ha advertit que “cap demòcrata pot quedar-se quiet” i per això ha fet una crida “a alçar la veu i a respondre omplint les urnes de vots el proper 1 d’octubre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa