MónTerrassa
L’Oficina de Salut promocionarà l’ús dels serveis sanitaris a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa l’Oficina de Salut i Promoció de l’Autonomia, un recurs que pretén esdevenir un punt d’informació proper a la ciutadania en temes vinculats a la salut i a la promoció de l’autonomia personal: accessibilitat i ús dels serveis sanitaris, recursos existents a la ciutat, programes, entitats i la seva tasca, entre d’altres. L’Oficina atendrà telemàticament, ja sigui per telèfon o via correu electrònic, i de forma puntual també ho farà presencialment per a casos en que sigui imprescindible.

L’oficina intervindrà sobre els àmbits de salut i comunitat, capacitats diverses i àmbit d’autonomia personal. Pel que fa a la salut, s’orientarà les persones que necessiten fer ús dels serveis sanitaris de la ciutat, per fer més resolutiva la relació entre la ciutadania i els serveis sanitaris i amb l’administració sanitària (CatSalut). En les capacitats diverses, s’atendrà les persones i famílies que reben per primer cop un diagnòstic de discapacitat o dependència i s’informarà dels recursos i prestacions existents en els diferents àmbits. En quant a l’autonomia personal, s’assessorarà les persones que no tenen grau de dependència cursat o reben per primera vegada una resolució del grau de dependència i que encara no tenen un professional de referència.

Addicionalment, juntament amb la Taula d’Entitats de Salut, l’Ajuntament ha engegat iniciatives per la visibilització a les diferents entitats de salut de la ciutat. D’una banda, s’ha elaborat un vídeo promocional de totes les entitats que conformen la Taula i una Guia d’Entitats de Salut, on s’informa sobre les tasques que duen a terme, així com de les dades de contacte de cadascuna d’elles. A més, es recupera la Fira d’Entitats de Salut. La fira es celebrarà el dissabte 21 de maig, durant tot el dia a la plaça Vella, on les diferents entitats disposaran d’una carpa des d’on podran informar de la seva tasca i oferir els diferents productes que tenen a la venda sense ànim de lucre.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha posat en valor que “Terrassa és una ciutat amb un teixit associatiu molt ric, actiu i dinàmic, i en l’àmbit de la Salut ho és especialment. Ho demostra el fet que el Servei de Salut i Comunitat té adscrites més de 50 entitats de salut, que comparteixen el valuós objectiu de conscienciar la població de la necessitat de defensar els drets de persones amb determinades malalties o trastorns concrets”.

La Botiga Solidària de la Salut

La Botiga Solidària de Salut és un espai que l’Ajuntament ofereix a les entitats que ho desitgin, ubicat al carrer de les Parres, 6. Allà, poden posar a la venda els diversos productes de marxandatge que, de forma habitual, han anat oferint a la ciutadania en els actes solidaris que durant tot aquest temps de pandèmia no s’han pogut celebrar. Alhora, és també un espai des d’on es podrà donar a conèixer i explicar millor les activitats i els objectius de les diverses entitats de la ciutat. La botiga obrirà, habitualment, de dilluns a divendres de 16h a 20h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa