MónTerrassa
Obituari de Maria Lluïsa Grimalt, que va morir a Terrassa el 26 de maig
  • CA

Maria Lluïsa Grimalt i Sancho (Tarragona 23.11.1923-Terrassa 26.5.2022). En el comiat que vam celebrar el seu nebot Ramon ens va fer una bona semblança iniciada amb una dècima cantada per a l’ocasió i vestida d’anècdotes emotives de la seva vida. Heus ací la dècima: Una dècima faré/A la tieta estimada/Potser no és improvisada/Però jo l’he volguda fer/ Coses bones d’ella se/De la tieta tant creient/ Va viure intensament/Sempre amb un gran coratge/I seguint el seu bagatge/Al cel ens veiem. Amen.

Filla de mestre Bartomeu nat a Felanitx i de Vicenta

Filla de mestre Bartomeu nat a Felanitx i de Vicenta. “Temps de penúries, farinetes i mal menjar durant la postguerra”. Nasqué a Tarragona ja que el pare tenia plaça de mestre a Vandellós. Ella va voler exercir de farmacèutica i brillantment va aconseguir-ho amb “molt d’esforç i dedicació que va seguir tota la vida.

Una saga de farmacèutiques que encara dura… (germana, neboda i reneboda)”. Aquestes van ser les paraules que les seves cosines Carmina i Mercè Rigo i Grimalt també li van dedicar esmentant, la Mercè, que “l’última vegada que la van veure va ser a casa seva, la van anar a veure per espigolar els records, amb la intenció d’enregistrar-los, perquè era el testimoni que quedava de la memòria familiar”.

Com a farmacèutica es va iniciar fent de dependenta a Badalona

Com a farmacèutica es va iniciar fent de dependenta a Badalona. Va viure a Rubí. I fou a Terrassa on hi va viure la resta de la seva vida essent titular de la seva pròpia farmàcia, la primera de Can Palet. Va participar a la Parròquia de Sant Josep on sempre fou una bona col·laboradora en grups de Tercer Món i d’altres, la seva aportació espiritual i material van ser sempre ben acollides.

Un cop jubilada es va traslladar a viure al centre prop del seu germà Francesc i la seva esposa Esperança que la van cuidar fins al darrer moment tant com van poder. Com a tants d’altres la pandèmia la va viure en una residència i romangué aïllada, com
tants d’altres, tot el llarg temps que va durar fins el seu traspàs a la Vida en majúscules que sempre va conrear.

Maria Lluïsa Grimalt i Sancho

Vull recordar un viatge que vam fer a Taizé amb la seva amiga Carme Sanahuja, amb el seu sis- cents. També llargs anys participant en un grup laic que seguíem l’espiritualitat del recentment inscrit al llibre dels sants Charles de Foucauld. La seva fe era de pedra picada i ens ajudava a tots els qui amb ella preteníem també que ho fos. En la Missa que es va fer a la seva parròquia en motiu de la sobtada mort del qui en fou rector Pere Corbera, va voler dir unes paraules de record i agraïment. No només va ser una bona dona, sinó que va ser una bona cristiana atenta sempre a les necessitats socials. La seva feina els hi feia conèixer de prop.

Maria Lluïsa, tota aquella colla de jovenets al teu costat et recordem vivament i sempre et recordarem, saps quant t’estimàvem, la darrera vegada que ens vam veure tots plegats va ser a casa del Llorenç i l’Àngels a Viladecavalls, va ser una gran alegria poder-nos retrobar tots plegats desprès d’anys. Com deia el teu nebot Ramon en el darrer verset de la dècima “Al cel ens veiem. Amén”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa