Portada de la Guia d'Activitats Educatives
Portada de la Guia d’Activitats Educatives | CCVO

!--akiadsense-->

La proposta d’activitats educatives del Consell Comarcal del Vallès Occidentalcreix per aquest curs 2019-2020 i incorpora noves activitats. En destaca un nou paquet de propostes de sensibilització i prevenció per aconseguir unes relacions lliures de violències masclistes i abordar les desigualtats, així com un taller d’autoprotecció per a noies dirigit als instituts, per prevenir les violències a l’espai públic.

A Educació Infantil s’ofereix l’activitat “Canviem les ulleres”, per introduir la mirada coeducadora i inclusiva des dels primer anys de l’etapa evolutiva i oferir a la infància un model en la constitució de la identitat no discriminatori ni sexista. També per a Infantil i per a cicle inicial de Primària es proposta l’acció “A què juguem”, per treballar els rols tradicionals de gènere i proposar models igualitaris, no binaris ni estereotipats. També per a Primària, amb l’activitat “Els oficis. Jo de gran vull ser…” es reflexiona sobre la posició social que ocupen les dones i els homes en l’àmbit laboral i les desigualtats que es generen. Altres activitats com “les identitats de gènere i la diversitat familiar” o “Iguals i diferents” completen l’oferta per a Primària.

A Secundària, a partir dels 12 anys, s’ofereix una ampliació de les activitats de sensibilització i prevenció per aconseguir unes relacions lliures de violències masclistes. S’ha posat una especial atenció a incloure una mirada interseccional per abordar les desigualtats i les discriminacions que es generen per raó de diversitat sexual, gènere, classe, procedència, religió o altres motius. Tot plegat s’aborda amb tallers com “Les identitats de gènere i la diversitat familiar”, “Iguals o diferents”, “Apoderament femení i noves masculinitats”, “Desmitificant l’amor romàntic”, “La sexualitat”, i altres. Per treballar les violències a l’espai públic es proposa un nou taller d’autoprotecció per a noies, que es pot sol·licitar des d’instituts i/o espais de joves (sortint de l’aula). Amb aquesta formació es vol augmentar l’autoestima de les noies i contribuir a millorar la seva seguretat i autonomia, aprendre tècniques senzilles d’autodefensa i contribuir a la prevenció de violències de gènere.

També, com a novetat, pel curs actual s’ofereixen sessions de suport per al professorat en diferents àmbits: coeducació, violències masclistes, assetjament, convivència, migracions i refugi.

Clica aquí per consultar la guia d’activitats