Operación Triunfo’ ha tornat a TVE amb una edició plena de novetats, i es continua gravant a Terrassa, al Parc Audioviosual. La cadena ha retocat tota la mecànica, uns canvis que sembla que han agradat als teleespectadors. Volen fer-ho més dinàmic, el que a poc a poc s’anirà demostrant. Jurat renovat (i més conegut), concursants amb més nivell, professors més exigents, menys privilegis per al preferit de l’audiència i més nominats. La gala 0 d’aquest diumenge, però, ha estat centrada en presentar els concursants i escollir els dos primers expulsats. El resultat? Un 13% de share que fa presagiar el pitjor, ja que és el primer cop que ‘OT’ aconsegueix menys de dos milions de teleespectadors durant la primera gala… que, per tradició, és de les més seguides.

Sembla que no hi havia tantes ganes d’Operación Triunfo com creien… ja que ni tan sols van ser el programa més vist de la nit. Telecinco els va superar amb una retrobada entre els últims participants de ‘GH VIP’, el que demostra que volen seguir mastegar el xiclet d’un reality que els ha fet tocar el cel.

Sigui com sigui, tornem a ‘OT’. TVE ha fet un càsting llarg i exigent, el que es demostra en l’alt nivell que presenten els finalistes. Tots ells van fer unes interpretacions genials, amb unes veus originals i molt poca por escènica. Algunes cançons conegudes, d’altres més originals… I cadascun d’ells amb alguna peculiaritat i història personal al darrere.

Una de les més xocants és la de Samantha, concursant d’Alacant que pateix un 60% de sordesa. Això no li ha impedit dedicar-se a la música i entrar a l’acadèmia d’OT. La cançó escollida? ‘Que tinguem sort’ de Lluís Llach, el que va permetre que sonés el català per primer cop en aquesta edició.

Nou comentari