MónTerrassa
Nous pictogrames per facilitar el “cohabitatge” entre cotxes, bicis i patinets
  • CA
Nous pictogrames als carrers de Terrassa
Nous pictogrames als carrers de Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Des de fa uns dies es poden veure en diversos carrers de Terrassa nous pictogrames a terra. Dibuixos de bicicletes i patinets, a dins d’un camí vermell, omplen les calçades de vials del Centre. Segons fonts municipals han explicat a Món Terrassa, es tracta d’una acció per reforçar la senyalització de les calçades de la ciutat on cohabiten els vehicles motoritzats amb les bicicletes i els patinets. “Es promou el transport sostenible i es dona seguretat a la ciutadania que utilitza la bicicleta i el patinet en els seus desplaçaments, a més de conscienciar a la resta de persones conductores de vehicles a motor sobre la necessitat de respectar el cohabitatge amb aquest tipus de transport“, subratllen.

És també una manera de ressaltar el necessari compliment de la nova Ordenança de Mobilitat, la qual, com va remarcar la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares, contempla que els patinets i bicicletes han d’anar per l’asfalt, i ho han de fer complint les normes de trànsit, amb casc i amb només una persona per vehicle.

Els treballs de senyalització vertical i horitzontal van començar la setmana passada i s’allargaran durant els pròxims mesos. Aquesta és una iniciativa llargament reivindicada per col·lectius usuaris de la bicicleta com l’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) i destaquen des del govern que és “coherent” amb el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa 2016-2021, en què es va definir una xarxa d’itineraris principals per a bicicletes.​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa