MónTerrassa
Els nous contagis per Covid es redueixen a la meitat en una setmana
  • CA

Després de moltes setmanes amb els nous contagis augmentant exponencialment, Terrassa viu ara una davallada dels nous positius. En tan sols una setmana, els contagis s’han reduït fins a gairebé la meitat. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 31 de gener de 2022, aquesta darrera setmana -del 25 al 31 de gener de 2022- s’han detectat un total de 4.647 nous contagis, mentre que la setmana anterior -del 17 al 23 de gener-, se’n van registrar 8.933. Tot i que les xifres encara son elevades, la situació ha canviat respecte fa una setmana gràcies a l’arribada del pic de la sisena onada.

Pel que fa als contagis diaris, la situació també és molt diferent a la de fa una setmana. Aquest dilluns 31 de gener es van registrar un total de 559 nous positius, mentre que el 24 de gener, una setmana abans, se’n van registrar el doble, 1.256. A l’igual que els contagis, el risc de rebrot també s’ha reduït a la meitat: fa una setmana es trobada a gairebé 8.000 punts, mentre que actualment la ciutat es troba a 3.797 punts. A més a més, per primera vegada després de tres mesos, la velocitat de reproducció ja es troba per sota d’1, exactament a 0’65. Quan la velocitat de reproducció es troba per sobre de l’1, significa que l’epidèmia creix, motiu pel qual aquest descens dona esperança a que les dades continuïn disminuint progressivament malgrat que encara siguin números elevats.

Però no tot son bones notícies. Mentre els contagis disminueixen a poc a poc, els pacients terrassencs ingressats per Covid es mantenen per sobre del centenar i es resisteixen a baixar. Actualment, hi ha un total de 118 persones ingressades. El passat dilluns 31 els pacients eren un total de 120, una xifra molt elevada que no es veia des de final de l’any 2020 (el 8 de novembre de 2020 hi havia 127 ingressats). A més a més, aquesta setmana s’han sumat 8 noves morts pel virus, el que augmenta la xifra fins a un total de 631 defuncions des de l’inici de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa