MónTerrassa
Els nous contagis de Covid-19 gairebé dupliquen el llindar de 1.000 fixat per Salut

La xifra de nous contagis conirmats per PCR i tests antigènics augmenten considerablement en el balanç de dades de la pandèmia publicades aquest dimarts pel Departament de Salut. S’han notificat 1.886 casos nous, fet que suposa aproximar-se als 2.000 és a dir, gairebé duplicant els mil diaris que Salut ha fixat com la xifra sostenible per mantenir l’epidèmia sota control.

Aquest augment de contagis s’acompanya, d’acord amb les xifres oficials, d’un increment de la velocitat de propagació (que avui se situa a 1,11) i també en conseqüència del risc de rebrot que passa a ser de 219, zona de risc molt alt.

La pressió hospitalària, en canvi, perd vuit pacients en centres hospitalaris (el total queda en 1.511), tot i que les UCIs en guanyen set (n’hi ha en total 351). La mortalitat augmenta en 39 defuncions més, que fa un total de 16.432.

Catalunya es manté en el tram 1 de reobertura amb algunes mesures ampliades que han permès l’obertura de centres comercials al 30% d’ocupació. Aquesta situació s’ha de mantenir així fins al 28 de desembre. El seguiment de les dades però pot fer que el Procicat decideixi canvis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa