L’anunci per part de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que el carril bici entre Terrassa i Sabadell ja té data, a finals de 2023, també ha vingut acompanyat d’altres obres que afectaran directament la N-150 en els pròxims mesos, i que tenen per objectiu millorar l’eficàcia del vial i que ajudaran a millorar la mobilitat i seguretat tant dels vianants, com ciclistes i conductors de vehicles motoritzats.

Així, una altra de les actuacions previstes és el projecte constructiu d’un nou pont sobre el Torrent de la Betzuca, el qual estarà destinat a connectar de manera directe l’Hospital de Terrassa amb el vial intern de la Mancomunitat. L’obra tindria com a objectiu permetre que les línies d’autobús urbà i interurbà es dirigeixin cap a l’Hospital per la nova rotonda de la N-150 i tot seguit passin a usar aquest nou pont i el vial interior de la Mancomunitat. D’aquesta manera, el transport públic s’aproparia molt més als equipaments i zones habitades d’aquest àmbit, que ara queden una mica despenjades. A aquesta actuació, la qual està recollida al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), la Generalitat també ha aconseguit incorporar-la dins del finançament europeu dels programes Next Generation.

El projecte té previst la inclusió de noves parades a l’alçada de l’edifici del Consell Comarcal, i a la de l’Institut de Formació Professional, així com la reincorporació a la N-150, en un punt proper al Complex Ègara, a través d’una intersecció semaforitzada exclusiva. El nou pont i els seus accessos estan previstos per a ser utilitzats per autobusos, bicicletes, Vehicles de Mobilitat Personal i vianants. Des de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat es treballa amb la previsió que les obres es puguin licitar el mes de març de l’any 2023 i puguin ser una realitat a finals del mateix any, juntament amb el nou carril bici que unirà les dues cocapitals vallesanes.

Nou comentari

Comparteix