MónTerrassa
Niu de vespa asiàtica a la carretera de la gravera i la Font Freda
  • CA
Niu de vespa asiàtixa a la carretera de la gravera i la Fonte Freda
Niu de vespa asiàtixa a la carretera de la gravera i la Fonte Freda | J. M.O.

!--akiadsense-->

Els nius de vespa asiàtica són cada cop més habituals a la ciutat i a tota la comarca. Món Terrassa n’ha detectat un a la carretera que porta a Sorres i Graves Egara, a uns 300 metres de l’autopista i a prop del trencall al camí que porta a la Font Freda de Can Missert. La via és un no parar de camions que venen i van, però també un lloc de pas per fer la ruta Terrassa-Vista Alegre-Torrent del Salt-Terrassa, d’uns 8 km de recorregut i amb unes vistes espectaculars.

El passat més de desembre es van produir diverses alertes per l’aparició de nius de vespa asiàtica en diversos punts de Terrassa. N’hi havia un a la carretera de Martorell, en un dels arbres de la c-243c, al voltant del km 12,3. També se’n va localitzar un a la sortida de la C-58 al Parc Vallès de Terrassa. O un davant mateix de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, a la carretera de Matadepera. Tots tres es van posar en coneixement tant d’Agents Rurals com de la Policia Municipal per tal que procedissin a treure’ls al més aviat possible. Aquesta setmana, un lector de Món Terrassa ha manifestat la seva preocupació per un nou niu de vespa asiàtica a la ciutat. Es troba a la sortida del km 17 de l’autopista C-58, la qual s’agafa per dirigir-se al centre comercial de Carrefour Vallès.

Niu de vespa asiàtixa a la carretera de la gravera i la Fonte Freda

!--akiadsense-->

La vespa asiàtica és una espècie invasora que va entrar a França provinent de la Xina. Des del sud del país veí, es creu que va saltar a l’Alt Empordà a finals del 2011. Des d’aleshores, s’ha escampat per la Garrotxa, el Ripollès, la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Vall d’Aran. També s’ha detectat algun exemplar en punts concrets del Vallès i Osona.

La vespa asiàtica troba un paradís per alimentar-se als boscos i camps catalans. Les velutines, com tots els tipus de vespes, són carnívores. Acostumen a fer un vol estàtic i continu davant dels abellars per capturar aquests insectes i alimentar, així, les cries de vespa asiàtica que romanen als nius. Per evitar ser caçades, les abelles deixen de sortir a recollir aigua o nèctar, i això produeix una caiguda en la producció de mel. D’aquí la preocupació del sector apícola per la proliferació d’aquesta espècie invasora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa